Trans- & Tjejjouren i Malmö — Malmö

Engagera dig i Trans- och Tjejjouren i Malmös stödverksamhet!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Vill du vara med och stötta andra? Då tycker jag att du ska fundera på att engagera dig i Trans- och Tjejjouren i Malmös stödgrupp! 

Vårt stöd består av en digital stödchatt samt en stödmail. Stödchatten har öppet varje tisdag och lördag mellan 19:00-21:00, ibland är den även extraöppet, till exempel under julafton eller minnesdagen för transpersoner då stödbehövet är extra stort. Stödmailen är alltid öppen med löftet att vi svarar inom några dagar. 

Som engagerad i stödgruppen så förväntas du sitta i stödchatten cirka två gånger per månad eller vara engagerad i mailgruppen, som administerar och svarar på de stödmail som kommer in. Du förväntas också vara med på stödmöten som hålls en gång i månaden. På mötena får alla engagerade möjlighet till handledning, det är även ett forum för att utvärdera och planera stödarbetet. 

För att vara med stödgruppen behöver du gå Trans- och Tjejjouren i Malmös grundutbildning. Nästa tillfälle är 1-2/6 samt 5/6. Under utbildningen får du lära känna nuvarande medlemmar och all information du behöver för att engagera dig i stödgruppen. Du kan läsa mer på vår hemsida: www.tjim.se

Minsta åtagande

Att bemanna stödchatten två gånger i månaden tar totalt 5 timmar & varje månatligt stödmöte är 2,5 timmar. Varje månad förväntas du därför kunna lägga 7,5 timmar. Ibland blir det mindre tid då en inte alltid sitter två gånger i månaden eller då en inte kan delta på något stödmöte. Ibland blir det mer tid då extern handledning av psykolog är inbokad eller om en VILL sitta oftare i stödchatten.

När och var sker uppdraget

Kvällstid, då chatten är öppen 19:00-21:00 och mötestiden är 18:00-20:30. Allt arbete sker i Trans- och Tjejjouren i Malmös lokaler.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen

Kompis Sverige

Bli Kompis i Skåne

  • Integration och asylsökande
  • Social gemenskap
Plats Helsingborg, Bjuv, Burlöv och 30 andra platser
Fjärrarbete På distans