Café Lajvet — Malmö

Kloka kvinnor med intresse för psykisk hälsa sökes till Café Lajvet

Beskrivning

Café Lajvet är en mötesplats som erbjuder en lugn och trygg miljö för de som identifierar sig som tjej eller icke-binär mellan ca. 15-30 år. Café Lajvet tillhörde tidigare föreningen Mind, men är sedan mars 2019 en fristående förening som jobbar med psykisk hälsa genom medmänskligt stöd, kunskapsspridning och opinionsbildning.

Vi som bemannar Café Lajvet är kvinnor i olika åldrar som alla jobbar här ideellt. Vi finns här som medmänniskor och stöttar och lyssnar utan att döma.

Som volontär är du på plats vid minst två tillfällen varje månad. Du är en lugn, trygg person på minst 20 år som gillar samtal och eftertänksamhet. Du är intresserad av andra människor och psykisk ohälsa. 
På Café Lajvet har vi en trevlig stund tillsammans där vi umgås, pratar, både lättsamt och djupt, och fikar. Hos oss kan besökarna plugga, pyssla, sy, spela spel, läsa böcker, prova kläder i vår gratis(!) klädbutik eller bara vara.

Ibland anordnar vi event, så som temakvällar ihop med andra ideella organisationer, filmkväll eller klädbytardag. Har du ett specialintresse? Kanske är du bra på yoga, att sy eller virka, eller att måla?
Som volontär har du stor frihet att själv hålla i ett event som kan vara av intresse för våra besökare.

De dagar vi har öppet varierar från vecka till vecka beroende på när vi volontärer kan bemanna. Vi är alltid två volontärer på plats och våra öppettider är måndag-fredag kl. 16-19 och lördag-söndag kl. 14-17. 
Vi önskar att vi kunde ha öppet alla dagar i veckan, men då behöver vi fler volontärer. Är du sugen på att bli vår nya volontär?

Skicka då din ansökan till [email protected] eller kika in när vi har öppet (öppettider publiceras varje vecka på vår Instagram och Facebook).

Vi hoppas att höra från dig!

Minsta åtagande

Vi önskar att alla volontärer tar minst två pass i månaden. Varje pass är 3 timmar långt.

När och var sker uppdraget

Café Lajvet finns på Kärleksgatan 5 i centrala Malmö, mellan Davidshallstorg och gågatan.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Senaste uppdragen

Give it forward

Bli Demokratiledare - Malmö

  • Ekonomisk/social utsatthet
  • Integration och asylsökande
  • Sysselsättning och arbete
Plats Malmö
Fjärrarbete På distans