Röda Korset, Malmökretsen — Malmö

Röda Korset i Malmö söker dig med stort samhällsengagemang för ideellt styrelseuppdrag.

Spara

Beskrivning

Ett viktigt och utmanande styrelseuppdrag.
Tillsammans med dina kolleger i Malmökretsens styrelse, volontärer och medlemmar är ditt uppdrag att utveckla Röda Korsets verksamheter som är hälsa och vård, förenings och frivillig utveckling, skydd och folkrätt, resursmobilisering och krisberedskap. 
I frivilliguppdraget får du inflytande över Röda Korsets utveckling i Malmö och blir en del av en gemenskap där alla vill lindra och förhindra lidande för människor som behöver det. Du får inblick i många av våra verksamheter samt grundläggande utbildning om Röda Korset som idéburen organisation och fortbildning i aktuella Röda Kors-frågor. Uppdraget är ideellt.

Vi söker dig som har ett stort engagemang för humanitärt arbete och ett hållbart samhälle. Vi söker särskilt dig som har erfarenhet av:
  • Ledarskap och arbetsgivaransvar, och/eller
  • Folkrörelsearbete på idéburen grund

Vi vet att blandade erfarenheter ger styrka och effektivitet i allt arbete. Därför vill vi att våra rekryteringar ska bidra till ökad mångfald i vår organisation. Uppdraget kräver mycket tid och möten förläggs till kvällar och helger.

Välkommen med din intresseansökan idag! Skriv några rader om vem du är, dina erfarenheter och vad du kan bidra med. Sista ansökningsdag är den 13 januari 2023 men gärna tidigare.

Om Röda korset 
Röda Korset finns över hela världen och består av miljontals frivilliga som bestämt sig för att hjälpa andra människor. Vi kämpar för att rädda liv och ge hopp över hela världen och i Sverige, varje dag. Röda Korsets grundprinciper är humanitet, opartiskhet, neutralitet, självständighet, frivillighet, enhet och universalitet. Svenska Röda Korset grundades 1865 och är i dag Sveriges största humanitära frivilligorganisation. Det viktigaste rödakorsarbetet utförs av över 30 000 frivilliga i nästan 1 000 rödakorskretsar spridda över hela landet.
Röda Korset i Malmö består av Malmökretsen och ett ungdomsförbund. I Malmökretsen finns ca 450 frivilliga som är engagerade i någon av kretsens omkring 45 olika verksamheter. Kretsen leds av en styrelse med ordföranden och åtta ledamöter. Vid årsskiftet hade Malmö kretsen drygt 4000 medlemmar och ett antal anställda. 

 

När och var sker uppdraget

Enligt överenskommelsen.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen