Läkare i Världen — 2 platser

Tolka för mänskliga rättigheter

Beskrivning

Läkare i världen är en internationell humanitär organisation som arbetar för att alla människor ska ha lika rätt och tillgång till hälso- och sjukvård. Vi hjälper människor i utsatta situationer i Sverige och utomlands främst i form av hälso-och sjukvårdsinsatser. Utgångspunkten är att tillgång till hälso- och sjukvård är en mänsklig rättighet som ska gälla för alla människor på lika villkor, även då man befinner sig i krig, fattigdom eller på flykt. Under 2015 hjälpte vi 1039 personer. Vår verksamhet bedrivs helt på ideell bas. Vården utförs av legitimerad sjukvårdspersonal med legitimation i Sverige och de flesta pratar inte de språk som våra besökare pratar. Utöver vår medicinska verksamhet bedriver vi även en juridisk samt psykosocial mottagning vars främsta målgrupp är papperslösa.

Vi söker därför dig som kan tolka mellan svenska och något av språken: rumänska, persiska, dari, arabiska, azerbadjanska eller somaliska. Du kan vara bosatt var som helst i landet då det, utöver tolkning på plats, är möjligt att distanstolka via telefon. Du ska ha stor integritet och vara beredd på att hantera känsliga och personliga uppgifter på ett ansvarsfullt sätt och enligt våra sekretesskrav.

Minsta åtagande

Tolkning kan ske på plats på mottagning i Malmö eller Helsingborg men även via telefon. Du kan alltså bo var som helst i Sverige och distanstolka via telefon. Våra öppettider är 18:00 - 20:00 varje torsdag. Minsta åtagande är att vara tillgänglig för tolkning minst en torsdagskväll i månaden.

När och var sker uppdraget

Tolkning kan ske på plats på mottagning i Malmö eller Helsingborg men även via telefon. Du kan alltså bo var som helst i Sverige och distanstolka via telefon. Våra öppettider är 18:00 - 20:00 varje torsdag.

Platser

 • Malmö
 • Helsingborg

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Senaste uppdragen

Röda korsets ungdomsförbund Lund

RKUF-Podden söker Klippare

 • Barn och ungdom
 • Upplysning och folkbildning
 • Kultur
Plats Lund, Malmö, Eslöv och 5 andra platser
Fjärrarbete På distans