Mind — 5 platser

Vi söker dig som vill bemanna Livslinjen – en stödlinje över chatt med unga

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Livslinjen är en stödchatt för unga där de kan chatta fritt utan att någon bedömer eller kommer med oombedda råd. I den kan man chatta om livsutmaningar, tankar, känslor och det man befinner sig i.  Som volontär erbjuder du en trygg plats att chatta med en vuxen. Linjen är relativ nystartad och vi utökar öppettiderna i takt med att vi får fler volontärer. Hos oss har du friheten att ta dina pass hemifrån eller på någon av våra kontor, som finns i Stockholm Göteborg, Malmö, Halmstad eller Umeå. 

Att engagera sig som volontär i Livslinjen är ett långvarigt och viktigt uppdrag. Uppdraget innebär att du bemannar minst två tretimmarspass per månad i chatten. Våra öppettider är nu söndag till torsdag 17-24 men kommer succesivt att utökas. Innan du blir volontär går du en grundutbildning i Minds medmänskliga samtal. Du får sedan löpande stöd, fortbildning och handledning. För att kunna söka uppdraget behöver du vara minst 23 år. 

Vill du bli en volontär som hjälper oss att öppna upp fler timmar varje dag så att fler unga får en möjlighet att chatta på Livslinjen? 

Du kommer gå en utbildning som omfattar egenstudier online och fyra digitala workshoptillfällen om vardera 3 timmar och ett introduktionspass digitalt om 3 timmar. 
Vi söker dig som är 23 år eller äldre och har tid att efter utbildning engagera dig minst 6 timmar/månad under minst 1 år. Har du egen erfarenhet av psykisk ohälsa vill vi att du mått bra sedan minst två år. 
Du lämnar två referenser och utdrag ur belastningsregistret. 

Du kan läsa mer om uppdraget på mind.se/volontar 

Minsta åtagande

Två tretimmarspass/månad

När och var sker uppdraget

Du kan ta dina pass hemifrån eller på något av våra kontor som finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Halmstad eller Umeå

Platser

 • Stockholm
 • Göteborg
 • Malmö
 • Halmstad
 • Umeå

Tillgänglighet

Om du vill bemanna från några av våra kontor så hör av dig så berättar vi mer om hur tillgängligheten är på just det kontoret

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara