Rädda Barnen, Malmö — Malmö

Rädda Barnen Malmö söker volontär till läxhjälp i Rosengård

Beskrivning

Uppdraget är att hjälpa till med läxor för barn och unga. Samt även om intresset finns vara med i vårt familjeforum där vi träffar familjer från Rosengård och diskuterar olika samhällsfrågor samt har aktiviteter. Men fokuset skall vara på läxhjälpen främst. Detta uppdrag ska vara hela vår terminen fram till slutet av maj.

5 Steg: Såhär blir du startklar som volontär för Rädda Barnen:
 1. Begär utdrag ur Polisens belastningsregister. Logga in i e-tjänsten med BankID, välj typen "Arbete med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg". Det tar upp till två veckor och postas till din brevlåda.
 2. Gå vår digitala utbildning Tryggare Tillsammans och ta del av policyn med samma namn. Spara diplomet digitalt eller skriv ut det.
 3. Ta del av och skriv under våra riktlinjer för ideellt arbete. Skriv ut och skriv under*.
 4. Ta del av och skriv under vår policy mot sexuellt utnyttjande och sexuella övergrepp*. 
 5. Bli medlem! För att aktivera sig som volontär ska man vara medlem i Rädda Barnen och ju fler medlemmar vi är desto starkare röst har vi att påverka samhället och stå upp för barns rättigheter.

Vi tar emot nya volontärer löpande. Så snart du inkommit med din intresseanmälan kommer våra kollegor att kontakta dig med lite frågor och mer information om uppdraget!

Obs. kolla även på din skräppost om du inte får ett mejl av oss i inkorg för mejlen kan hamna där ibland.

Minsta åtagande

Uppdraget tar 2 timmar en gång i veckan. Vi har läxhjälp varje måndag och torsdag. Man kan bestämma vilken dag som passar bäst. Det är hela vår terminen till slutet på maj.

När och var sker uppdraget

Måndagar 17:30-19:30 på Rosen68, adress Von Rosens väg 43. Torsdagar 17:30-19:30 på Vänskapshuset, adress: Ramelsväg 41.

Tillgänglighet

Rosen68: Det är två stora rum, ett mindre rum, barnrum och kök. Ingång via trapphuset eller balkongen. Det finns 3 toaletter i lokalen. Vänskapshuset: Det är två stora rum i lokalen, 2 mindre samtalsrum, ett barn rum och ett kök. Ingång via parksidan eller trappingången, finns 3 toaletter i lokalen.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Senaste uppdragen