Rädda Barnen, Malmö — Malmö

Rädda Barnen Malmö söker volontär till Språkklubben på Garaget

Beskrivning

Under våren 2024 startar Rädda Barnen i Malmö en ny verksamhet på bibliotek Garaget: Språkklubben. Med fokus i barns och ungas språkutveckling är Språkklubben en plats eller en aktivitet där unga kan samlas för att öva på språk och kulturell förståelse tillsammans under vägledning. Vi söker nu volontärer som kan vara ledare under aktiviteten.

Till skillnad från läxhjälp kan det vara en mer informell miljö där deltagarna har möjlighet till att samtala och öva på ett främmande språk i en avslappnad och vänlig atmosfär. Sättet man samtalar kan likna hur man pratar med vänner på ett café. Deltagarna kan till exempel öva på att prata det språk de lär sig med andra deltagare, utbyta erfarenheter och stötta varandra i språkinlärningen.

Som volontär ska man vägleda barnen under sessionens gång. Volontären kommer få all nödvändig material i förväg, och hålla i olika lekar eller aktiviteter för att få igång samtal med och mellan barnen. För att börja som volontär i Rädda Barnens verksamheter som möter barn behöver man att gå genom de följande stegen:

5 Steg: Såhär blir du startklar som volontär för Rädda Barnen
 1. Begär utdrag ur Polisens belastningsregister. Logga in i e-tjänsten med BankID, välj typen "Arbete med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg". Det tar upp till två veckor och postas till din brevlåda.
 2. Gå vår digitala utbildning Tryggare Tillsammans och ta del av policyn med samma namn. Spara diplomet digitalt eller skriv ut det.
 3. Ta del av och skriv under våra riktlinjer för ideellt arbete. Skriv ut och skriv under*.
 4. Ta del av och skriv under vår policy mot sexuellt utnyttjande och sexuella övergrepp*. 
 5. Bli medlem! För att aktivera sig som volontär ska man vara medlem i Rädda Barnen och ju fler medlemmar vi är desto starkare röst har vi att påverka samhället och stå upp för barns rättigheter.

Vi tar emot nya volontärer löpande. Så snart du inkommit med din intresseanmälan kommer våra kollegor att kontakta dig med lite frågor och mer information om uppdraget!

Obs. kolla även på din skräppost om du inte får ett mejl av oss i inkorg för mejlen kan hamna där ibland.

Minsta åtagande

Språkklubben ska hållas en gång i veckan, cirka 1 till 1,5 timme. Vi önskar att ni som ledare kan delta varje vecka om möjligheten finns. Det går dock alltid att diskutera med projektledaren samt andra ledare gällande det minsta åtagandet.

När och var sker uppdraget

Onsdagar kl.15.30-17.00 (tiden kan komma att ändras), Biblioteket garaget, Lönngatan 30, 214 46 Malmö

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Senaste uppdragen