Rädda Barnen, Regionkontor Väst — Göteborg

Vill du bli en del av gemenskapen för Afrosvenska barn i Göteborg och har själv Afrosvensk bakgrund? Då kan du vara den vi söker!

Beskrivning

Rädda Barnen söker dig som brinner för barns rättigheter och vill göra konkret skillnad för barn mellan 6-12 år med Afrosvensk bakgrund. Aktiviteten heter Balozi och vi söker dig som vill bidra till skapandet av ett tryggt sammanhang där Afrosvenska barn kan känna gemenskap, tillhörighet och möjlighet att uttrycka sig. 

I Balozi bygger vi gemenskap, vi stärker barns identitet genom olika värderingsövningar, vi bjuder in förebilder och besöker olika institutioner. Som volontär kommer du att leda aktiviteter kopplade till olika konstformer för barn tillsammans med andra volontärer och en samordnare där syftet är att stärka barnens självkänsla. Du som afrosvensk blir en förebild för barnen och därför krävs det att du också har Afrosvensk bakgrund. Inför uppstart får du en grundutbildning och därefter erbjuds du som volontär löpande utbildningar under uppdragets gång. 

Efter att du har anmält ditt intresse kommer vi att återkomma för att boka in ett samtal. Där pratar vi mer om uppdraget, om det känns som rätt uppdrag för dig och vad som behövs för att du ska kunna börja som volontär hos oss. Som volontär på Rädda Barnen behöver du visa utdrag ur belastningsregister och skriva under våra trygghetsdokument. Beställ gärna ditt belastningsutdrag redan när du söker uppdraget, blanketten för övrigt arbete med barn. Minsta åtagande

1 gång i månaden, 2-3 timmar.

När och var sker uppdraget

Göteborg.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Helg

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Senaste uppdragen