Gruppuppdrag/group assignments

Bilder

Se aktuella gruppuppdrag och läs om några av de gruppuppdrag som vi har utfört.

Har du frågor om att göra volontäruppdrag tillsammans med ditt team?
Kontakta Calle Norling  på Volontärbyrån för mer information.
E-post: [email protected] 
Telefon: 070 595 77 81

Genomförda uppdrag i grupp - Läs om lyckade uppdrag

Här berättar vi om några av de gruppuppdrag som vi har utfört. Vill du också komma ut på volontäruppdrag?

Klicka här för att se om det finns tillgängliga uppdrag ute nu!

Bräcke Diakoni 

23 volontärer hjälpte Bräcke Diakonis verksamhet för barn med funktionsnedsättningar med en mängd viktigt uppdrag. En hel gymnastiksal målades om (med två strykningar på rekordtid!), aktivitetsrum och mattor städades och tvättades, rabatter kring huset rensades, och trädgården fick sig en rejäl uppfräschning. Som en av volontärerna uttryckte det:
“Så roligt att tillsammans kunna glädja dem som så väl behöver lite extra hjälp med sysslor som man kanske inte annars hinner med eller prioriterar.”

Bryggan Göteborg 

Elva volontärer hjälpte Bryggan i Göteborg att måla om fyra rum och organisera två förråd. Bryggan Göteborg är en ideell verksamhet som arbetar med barn som har frihetsberövade föräldrar. Bryggan har verksamhet som sommarläger och Halloweenfest för barnen, utgör ett stöd för den förälder som inte sitter i fängelse och informerar om sin verksamhet på anstalter och i skolor för att fler barn ska hitta dit och få känna gemenskap med andra i samma situation.

Berättarministeriet 

Nio volontärer hjälpte Berättarministeriet i Södertälje att göra i ordning produkter till ”Alien Supermarket” under en eftermiddag. Berättarministeriet är en ideell verksamhet som verkar för att barn och unga ska bli trygga i det skrivna ordet eftersom det är en förutsättning för att aktivt delta i samhällslivet.

Maskrosbarn 

8 volontärer hjälpte Maskrosbarn, en förening för ungdomar som har föräldrar som missbrukar eller är psykiskt sjuka, att förbereda föreläsningsmaterial. Det blev en förmiddag av klipp&klistra, och volontärernas kreativa begåvning fick komma fram och pryda det material som Maskrosbarn använder sig av i kontakt med skolor, myndigheter och andra.

Ågrenska 

En solig majdag hjälpte 24 AstraZeneca-volontärer Ågrenska att ställa i ordning ön inför sommarens läger för barn med sällsynta diagnoser och deras familjer. Volontärerna hjälpte till att göra iordning äventyrsstigen så att även barn i rullstol kan ta sig runt, tvätta bussarna som hämtar och lämnar barnen. måla plank och trädgårdsmöbler, rensa och plantera i rabatterna och mycket mer. 

Ersta flickhem Valåker

Under en höstdag hjälpte vi Ersta flickhem i Valåker att rensa i trädgårdsland och rabatter, röja runt hästhagen och klippa häckar och buskar längs uppfarten. Ersta flickhem är ett hem för utsatta flickor där de får träna tillit till hästar, och vår insats betyder att den ordinarie personalen kan koncentrera sig på verksamheten, samtidigt som flickorna får en bättre utemiljö.

Individuell Människohjälp Malmö

IM driver projekt som underlättar flickors, pojkars och kvinnors tillgång till förebyggande hälsoinsatser över hela världen. IM är beroende av faddrar, d v s månadsgivare, för att kunna driva sådana långsiktiga projekt och därför genomförde vi en insamlingsaktivitet på Väla, Skånes största köpcentrum. Vi gjorde en barnvänlig monter som med hjälp av pyssel och ansiktsmålning drog till sig både barnens och föräldrarnas uppmärksamhet.

BRIS 

Vi hjälpte till vid lanseringen av BRIS rapport “Se hela mig” som syftar till att förmedla barns egan ord om sin psykiska ohälsa. Rapporten finansierades av AstraZeneca som en del i samarbetet med BRIS inom Young Health Programme. 

Scouterna/Idrott Utan Gränser Södertälje

180 femteklassare, 17 AstraZenceca-volontärer, 3 Scouter, en äventyrsdag. För att ge barn från olika områden i Södertälje chansen att träna samarbete och förhoppningsvis bygga broar anordnade Scouterna och Idrott Utan Gränser en äventyrsdag för 3 skolor i Södertälje. Under dagen fick barnen poppa popcorn över öppen eld, träna livlinekastning och mycket mer.

You Skate Girls i Umeå

Vi hjälpte organisationen att renovera en skatepark. Hårt arbete varvades med glada skratt när vi rev och byggde, skruvade och muttrade. Nu kan fler tjejer få möjlighet till aktiv fritid och bättre hälsa.

Tjejhuset i Södertälje

En härlig dag! Efter bra information om Tjejhusets verksamhet, så gick vi ut till två olika skolor. Där gjorde vi en enkät om hur kända Tjejhuset är och informerade om verksamheten. Tjejhuset är en verksamhet som kan hjälpa många tjejer att stärka sin självkänsla och stödja varandra.

Ågrenska i Göteborg

En härlig dag i solen på Ågrenskas vackra lilla ö. Bänkar och bord målades, gångar räfsades och grusades, rabatter rensades och planterades – ja det var exempel på vad vi åstadkom. Härlig energi och en go känsla av att kunna bidra till att barn och familjer som har det tufft får en härlig vistelse på Ågrenska.

Volontärdagar hos BRIS i både Stockholm och Göteborg 

Forskningschef Johan Lund på R&D i Snäckviken är en av allt fler medarbetare inom AstraZeneca som nappat på erbjudandet om att under en dag om året arbeta som volontär. Tillsammans med 40-talet andra kollegor från AstraZeneca i Södertälje och Göteborg hjälpte han BRIS med allt från att röja förråd och göra marknadsundersökningar till att komma med goda idéer om hur BRIS kan marknadsföra sig mot allmänheten. Hjälp som uppskattades mycket av BRIS och deras medarbetare!

Maskrosbarn

Maskrosbarn är en förening som stödjer unga personer som växer upp under svåra familjeförhållanden med föräldrar som missbrukar eller har psykiska problem. Volontärerna från AstraZeneca hjälpte till att göra minnesalbum till alla de barn som fått vara på sommarläger för att få lite respit från livet hemma.