Medborgarskolan Syd — 6 platser

Bli kursledare och dela ett intresse du brinner för till andra!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Brinner du för att att skriva poesi, att teckna, trädgårdsplanering, beskära träd, använda AI i din vardag, laga mat, improvisationsteater eller något annat spännande? 

 
Medborgarskolan söker dig som har ett intresse eller en hobby som du brinner för och vill lära ut till andra. Som ledare på Medborgarskolan får du bidra till att göra andras intresse till kunskap, du får gå vår ledarutbildning och bli en del av ett större sammanhang. 

Tillsammans med din kontaktperson på Medborgarskolan så tar vi fram ett upplägg som passar dig och det ämne du vill fokusera på. Inför uppdraget får du gå en cirkelledarutbildning med Medborgarskolan och får alla verktyg som du behöver. 

Vi söker ledare i: Ystad, Malmö, Kristianstad, Lund och Helsingborg. 

Det finns många anledningar att bli kursledare:


Förändra 
Med krig, klimatkris, demokratikris, arbetslöshet och inflation kan allt kännas tufft men att göra något, hur litet det än må vara, kan göra att saker och ting känns lättare. Så håll en kurs inom det ämnet som du tycker är viktigt, vare sig det är odling, yoga, svamp, skrivande eller körsång. Gör världen till en lite bättre plats. 
 
Tillsammans
Ensamheten ökar i samhället och det kan vara svårt att skaffa nya nära vänner i vuxen ålder som du delar samma intressen med. Genom att hålla en kurs kan du träffa likasinnade och lära er av varandras erfarenheter. I värsta fall så hörs ni inte mer efter kursen. I bästa fall kan du få vänner för livet. 
 
Flexibelt
Du kan hålla i en kurs på dagtid, kvällstid, vardag eller helg. Du kan hålla i en enda träff eller flera träffar. Du kan hålla i en workshop, studiecirkel, konsert, happening eller föreläsning. Det är viktigt att det passar dig och dina förutsättningar.
 
Arbetslivserfarenhet 
Arbetsmarknaden är tuff, speciellt för unga, därför är vi glada över att flera av våra kursledare har fått arbete inom samma område som de hållit sin kurs. Med ”Ledare på Medborgarskolan” på Cv:t och en referens hos oss så ökar du garanterat dina chanser till arbete.

Minsta åtagande

Uppdraget är framförallt i studiecirkelformat som består av minst 3 träffar och minst 9 studiecirkeltimmar sammanlagt. Men det går även bra att hålla i en workshop i 60 minuter eller arrangera en konsert tillsammans med oss. Kontakta oss så berättar vi mer!

När och var sker uppdraget

Uppdraget genomförs dagtid, kvällstid eller helg - beroende på din tillgänglighet - i Medborgarskolans lokaler på flera orter i Skåne.

Platser

 • Lund
 • Ystad
 • Malmö
 • Simrishamn
 • Kristianstad
 • Helsingborg

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara