Rädda Barnen, Stockholmsdistriktet — Stockholm

Rädda Barnen söker volontärer till Tensta Träffs Barnverksamhet

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Nu söker vi volontärer till våra barnverksamheter i Tensta träff.
Tensta träff är en medborgardriven mötesplats, som idag drivs av Rädda barnen i en överenskommelse med stadsdelsförvaltningen Järva. Målet är att Tensta träff ska drivas av en egen ideell förening som drivs av de boende själva.
I Tensta träff erbjuds olika typer av verksamheter för boende i närområdet och för aktiva lokala föreningar. Just nu söker vi volontärer till Rädda barnens barnverksamheter. Barnverksamheterna genomförs på måndagar och onsdagar på eftermiddag/kväll. Parallellt med aktiviteter för vuxna, så som psykologträffar, samtalsgrupper och kvinnoträning, erbjuds barnpassning till barn 3-11 år. Tillsammans med trygga vuxna får barnen leka, spela spel, pyssla och ibland titta på film.

Ditt uppdrag som volontär:
 • Ditt uppdrag som volontär blir att tillsammans med anställd personal hålla i barnaktiviteterna. Huvuduppdraget som volontär är att aktivt leda barngrupper och delta i verksamheten. 
 • Om intresse finns får du gärna delta i att också planera aktiviteterna. 
Vi söker dig som:
 • Är en trygg vuxen och som har erfarenhet av att arbeta i barngrupper. Du är kanske utbildad pedagog eller har erfarenhet av annan volontärverksamhet med yngre barn.
 • För att skapa trygghet och kontinuitet behöver du kunna delta i verksamheten minst en gång i veckan under hela terminen. Barnverksamheten pågår måndagar kl 16–18 och onsdagar mellan kl 18–19 på plats i Tensta träff.
 • Som volontär hos oss behöver du även vara en social person som tycker om att ha kontakt med olika människor och familjer. Du bör ha en lyhördhet inför barnens behov och alltid sätta barnperspektivet först.

Trygg och säker verksamhet är central för Rädda barnen. Som volontär kommer du därför att få genomgå en utbildning samt att du behöver skriva under våra policys för trygg och säker verksamhet. Alla volontärer ombeds också att skicka in intyg från Polisens belastningsregister. 

Låter detta intressant, tveka inte på att skicka en intresseanmälan så kommer vi kontakta dig. 
Ditt engagemang är viktigt, du kan bidra till förändring! 

Rädda Barnen erbjuder Dig: 
 • Utbildning i bl.a. barnkonventionen och hur vi bygger trygga verksamheter för barn.
 • Inspirerande kollegor.
 • Möjlighet att göra en skillnad för barn!
 • Möjlighet att få känna glädje och gemenskap! 
Välkommen att höra av dig om du har några funderingar eller med din intresseanmälan.

Minsta åtagande

En gång i veckan under hela terminen.

När och var sker uppdraget

Tensta träff, som är en medborgadriven mötesplats. Onsdagskvällar mellan 19.00-20.00 och måndagar mellan 16.00-18.00 är aktiviteten men vi träffas lite innan och planerar, samt hjälps åt att plocka undan efter.

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen