Mansjouren, Stockholms län — Malmö

Mansjouren behöver ny kassör till föreningen

Beskrivning

Efter drygt 15 år önskar vår kassör att bytas av, vilket nu gör att vi öppnar upp för möjligheten rätt person att hjälpa Mansjouren hjälpa ännu fler. Antalet samtal till Mansjouren har ökat kraftigt de senaste vilket uppmärksammats i nyhetsmedia. Vi tar emot nästan 14 000 samtal årligen i vår telefonjour. Med dessa samtal finns ofta behovet och önskan att få tala öppet och ärligt med andra män. 

Vi erbjuder förutom telefonjour även samtalsgrupper på plats i Stockholm och Malmö samt  även digitala grupper, där samtalen leds av en erfaren och trygg samtalsledare som låter alla få komma till tals men som också kan lyfta samtalet till ett djupare plan. 

I rollen som kassör finns möjligheten att på sikt vara del av styrelsen men till en början handlar det om några timmar per månad att sköta löpande utbetalningar och administration. Självklart blir du en del av oss och får möjligheten att delta på tillställningar och utbildningar i den mån du vill. 

Att vara kassör på Mansjouren kräver viss kunskap i ekonomi och vi ser gärna att du haft något liknande uppdrag tidigare, eller på annat sätt har erfarenheter som är likvärdiga. Vi omsätter c:a 600 000 kr per år med en deltidsanställd. 

Vår ekonomi och administration har varit god och rutiner och system (fortnox) finns på plats. Dessutom kommer vår nuvarande kassör att finnas kvar i organisationen och kan vara behjälplig vid behov. 

Vi har sedan 1986 varit aktiva lyssnare för män i de flesta av livets skeden och vi vet att det finns många där ute som har ett stort behov av att bara få prata med någon som orkar lyssna, oavsett vad som har hänt. Genom att bli volontär hos oss kan du förbättra världens välmående en smula – och även utvecklas själv i mötet med människor och genom interna utbildningar.

När du skickat in din ansökan kommer du att kontaktas för en intervju av vår rekryteringsansvarige för ett kortare samtal och därefter görs en lämplighetsprövning av vår nuvarande kassör. Observera att vi dock är en idéell förening och därför kan ibland processen ta lite längre tid. Främst under ledigheter. 

Välkommen till ett meningsfullt volontärarbete!

Minsta åtagande

Olika men ett par timmar per månad

När och var sker uppdraget

Hela uppdraget kan skötas på distans men vi har kontor i Hornstull

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag