Rädda Barnen, Region Syd — Olofström

Volontär till Rädda Barnen i Olofström

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Rädda Barnens lokalförening i Olofström vill gärna ha flera engagerade medlemmar som vill vara med och driva arbetet framåt med barnkonventionen i kommunen.
Att vara barnrättskämpe i Rädda Barnen innebär att man är med och påverkar barns framtid! Vi arbetar tillsammans med lokalt påverkansarbete, att sprida kunskap och att skapa aktiviteter för barn.

Du är välkommen att höra av dig för att få information om vad det innebär att vara volontär i Rädda Barnen, eller om du har en idé på aktivitet eller påverkansarbete lokalt.

Kraven för att bli volontär i Rädda Barnen är att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret, gå en kort digital utbildning ”Tryggare tillsammans” samt skriva under Rädda Barnens riktlinjer för ideellt arbete och policyn om skydd mot sexuella övergrepp och sexuellt utnyttjande.
Mer information om detta finns här: 5 steg för att bli startklar som volontär | Volontärbyrån (volontarbyran.org) 
 
Är du intresserad eller har frågor? Skicka in en intresseanmälan så kan vi prata vidare!

När och var sker uppdraget

Beroende på uppdrag så ser genomförandet olika ut. Det kan vara allt från enstaka tillfällen fysiskt på plats med att sprida information på t.ex. en mässa till att vara engagerad i en aktivitet för barn som sker varje vecka. Fysiska aktiviteter och möten sker främst i Olofström med omnejd. Som volontär arbetar man utifrån sina egna möjligheter och aktiviteter ser olika ut mellan olika volontärer.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen