Äldrekontakt — Malmö

Hjälp äldre från ensamhet till fikabord. Bor du i Malmö, gillar att köra bil och att fika? Bli volontärchaufför och skjutsa ensamma äldre in i en ny gemenskap.

Beskrivning

Äldrekontakt är en religiöst och politiskt obunden ideell förening som hjälper äldre ur ensamhet och social isolering, genom att anordna lokala regelbundna fikaträffar. Vi hjälper ensamboende pensionärer över 75 år som saknar gemenskap och har svårigheter att ta sig ut på egen hand, faktorer som av naturliga skäl gör det svårt att upprätthålla och få nya sociala kontakter.

Tack vare Äldrekontakts volontärer (gruppledare, volontärchaufförer och fikavärdar) få våra äldre gäster möjligheten att träffa nya vänner i ett varmt välkomnande hem, samt slipper oroa sig för hur de ska ta sig till och från fikaträffen. De bli en del av en gemenskap som de hittills saknat, och får känna den viktiga känslan av att återigen få höra till. Det är alltid samma grupp som träffas, så att vänskap kan byggas över tid.

Nu söker Äldrekontakt en varmhjärtad volontärchaufför med egen bil i Malmö till en av våra fikagrupper på orten.

Som volontärchaufför är du avgörande för att våra äldre gäster ska kunna träffas och du kommer spela en viktig roll för de äldre i din grupp. Ditt volontäruppdrag innebär att du hämtar några gäster i sina hem, köra dem till fikaträffen, fikar och umgås tillsammans hemma hos fikavärden, för att sedan skjutsa hem gästerna igen och se till att de kommer hem säkert. Du är självklart med under fikaträffarna som stöd till de äldre gästerna som
behöver lite extra hjälp.

Det betyder mycket för våra gäster att få skjuts och en stöttande arm, då många annars inte skulle ha möjlighet att ta sig till våra träffar. Våra träffar bjuder på gott fika i trevligt sällskap, många skratt, möten över generationer och otaliga spännande historier från förr – något som du nu kan vara med och göra möjligt!

Minsta åtagande

Du förväntas agera chaufför vid 3-4 träffar per termin. Vi uppskattar att det kommer ta dig cirka 3-4 timmar att utföra ditt volontäruppdrag varje gång.

När och var sker uppdraget

Fikaträffarna sker mellan klockan 15-17 en söndagseftermiddag i månaden och äger rum hemma hos fikavärdarna i gruppen.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Senaste uppdragen

Kompis Sverige

Bli Kompis i Skåne

  • Integration och asylsökande
  • Social gemenskap
Plats Helsingborg, Bjuv, Burlöv och 30 andra platser
Fjärrarbete På distans