Hela Människan i Malmö — Malmö

BeFriend - bli språkvän till nyanlända kvinnor i Malmö!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Genom BeFriend sammanför vi nya och etablerade svenskar för ömsesidigt lärande av kulturer, språkinlärning och främja vänskap mellan människor från olika bakgrunder. 

Sawa Tillsammans driver just nu tillsammans med Malmö Stad en utökad samhällsorientering för nyanlända arabisktalande kvinnor i Malmö. Flera av dessa har uttryckt att de vill ha en språkvän för att lära sig mer svenska. 

Vi söker därför språkvänner som:

 • Är nyfikna och vill lära känna en ny person, om hens land och kultur. 
 • Är empatiska och tålmodiga, positiva och uppmuntrande.
 • Talar och skriver flytande svenska.
 • Lotsar personen som är ny i Sverige att orientera sig i samhället. Till exempel tips på butiker, bibliotek, parker eller besöka någon lokal förening. Kostnadsfria aktiviteter är att föredra.  
 • Avsätter tid varannan vecka för träff, 1,5 timma under 6 månaders tid.  

Om detta är du så anmäl intresse redan idag! 

Minsta åtagande

6 månader varannan vecka, 1,5 h

När och var sker uppdraget

Efter intresseanmälan skickar vi våra riktlinjer till dig och kontaktar dig för ett första möte. Därefter matchar vi dig med en som söker språkvän och bokar in ett första möte där ni båda närvarar. Ni byter kontaktuppgifter och bestämmer plats för nästa möte, ex en lekpark (många kvinnor vi möter har barn), promenad eller hemma hos någon av er, beroende på vad ni föredrar.

Tillgänglighet

Första mötet kan förläggas på en tillgänglighetsanpassad plats sen får vi diskutera vidare var mötena ska ske. Vi ber att sökande skriver om de behöver någon specifik anpassning för att kunna utföra uppdraget i intresseanmälan.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen