Fryshuset, United Sisters, Malmö — Malmö

Coach och gruppledare för Malmös unga!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

 "EN VUXEN TJEJ SOM LYSSNAR PÅ MIG, SOM BRYR SIG PÅ RIKTIGT, INTE BARA FÖR ATT HON MÅSTE"  
 
Många av oss kan tänka tillbaka på tiden då vi var yngre och minnas en önskan om att ha någon vuxen vi kunde relatera till, dela funderingar med och söka stöd hos. På United Sisters möter vi den önskan hos våra deltagare hela tiden och därför söker vi nu nya volontärer till vår coachverksamhet och gruppverksamhet.  
 
Nästa utbildningsomgång sker 11-12 mars 2023 på Fryshuset i Malmö (OBS! utbildningen kräver föranmälan och att du genomgått en intervju med United Sisters personal).  
 
VEM ÄR DU OCH VAD INNEBÄR UPPDRAGEN?
Som volontär bör du:
 • vara trygg i dig själv och tycka om att möta och engagera dig i andra människor.
 • ha tid och möjlighet att engagera dig 1 gång/vecka samt att delta på 1 grupphandledning per termin. Coachuppdraget innebär att du träffar en ungdom (12-20 år) en gång i veckan under ett års tid. 
 • vara en medmänniska, lyhörd.
 • vara en vuxen förebild och en samtalspartner. Du lyssnar, uppmuntrar och utmanar. 

För att bli coach hos oss behöver du vara 25 - 40 år.
En coach är i första hand en stödjande och social kontakt, en “vettig vuxen” och samtalspartner. 
För vissa ungdomar räcker det. De kanske "bara" har behov av att ha en vuxen att prata med. Finns intresse och utrymme i ungdomens liv är dock målsättningen med United Sisters coachverksamhet att någon form av coachning ska ske. Det vill säga att coach och deltagare efter att ha lärt känna varandra börjar utforska de förutsättningar, möjligheter, styrkor och drömmar som ungdomen har.
Som stöd för arbetet finns ett metodmaterial med förslag på övningar som coach och deltagare kan göra tillsammans. 

Som gruppledare behöver du ha intresse för och tid till att planera och hålla i en grupp 12 gånger under 1 termin samt delta på 1 grupphandledning per termin. Träffarna pågår i 1,5 h och det tar ungefär lika lång tid att planera träffarna.
För att bli gruppledare hos oss behöver du vara 23 - 30 år.  
Du håller i och planerar gruppträffarna med en annan gruppledare.  Ni använder United Sisters metodmaterial "Gruppkompassen" som grund för planeringen. Gruppen hålls på skola på eftermiddagen eller på Fryshuset under kvällstid. Målgruppen är 10-20 år, grupperna sätts ihop åldersmässigt. Du är engagerad, lyhörd, tycker om att träffa ungdomar i grupp och vill hålla i samt planera strukturerade träffar. 

VILKA ÄR VI? 
United Sisters riktar sig till tjejer och icke-binära i åldern 10-20 (med tjej menar vi alla som identifierar sig som och/eller har erfarenhet av att leva som tjej). Vi arbetar normkritiskt och lösningsfokuserat med att lyfta fram deltagarnas egna resurser och potential.   
 
VAD GÖR DET FÖR SKILLNAD? 
Du kommer att arbeta normkritiskt, empatiskt och nyfiket. Du kommer att vara där som ett stöd och du kommer uppmuntra, peppa, utmana den ungdom/grupp du träffar att växa i mötet med både sig själva och andra. Genom programmet och ditt stöd kan världen bli större, mer tillgänglig och lättare att hantera för den ungdom/grupp du möter. 

Minsta åtagande

Coachverksamhet: 1,5h, 1 gång/vecka under 1 års tid. Gruppverksamhet: 3 h, 1 gång/vecka 12 ggr/termin.

När och var sker uppdraget

I Malmö.

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen

Kompis Sverige

Bli Kompis i västra Skåne

 • Integration och asylsökande
 • Social gemenskap
Plats Helsingborg, Bjuv, Burlöv och 14 andra platser