Unga killars engagemang i fokus för Volontärbyrån i Almedalen

Bilder

Även i år är Volontärbyrån en av medarrangörerna till Civilsamhällesarenan i Almedalen. Civilsamhällesarenan anordnas av flera av Sveriges ledande civilsamhällesorganisationer och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. 

Volontärbyrån arrangerar ett panelsamtal på temat Var är de unga männen? Och hur kan vi engagera dem?

Ideella organisationer som arbetar för social inkludering, mänskliga rättigheter och rättvisefrågor står inför en stor utmaning: att engagera fler unga män i sina verksamheter. Trots att det finns ett stort antal unga män med potential och vilja att bidra, har många organisationer haft svårt att nå och involvera denna grupp. 
Vad kan civilsamhället göra för att attrahera fler unga män? Och vilka hinder står i vägen för deras ideella engagemang? I en rapport som Volontärbyrån släpper i samband med Almedalsveckan undersöker vi dessa frågor, och under seminariet fördjupar vi oss i problematiken och utforskar strategier för hur civilsamhället kan bli bättre på att ta vara på unga mäns engagemang. 
Under ledning av moderator Aygül Lele Kabaca från Make Equal diskuterar, reflekterar och analyserar Shahab Ahmadian, ordförande på MÄN, Ulrik Hoffman, vd på Ungdomsbarometern, Abdulrahman Bulale, ungdomsambassadör på Fryshuset, Sigge Eriksson, Vice ordförande på LSU och Christian Kaddik, ordförande Unga Örnar Dalarna samt Volontärbyråns verksamhetsledare Anna Snell om hur vi kan hitta långsiktiga och hållbara lösningar för unga mäns ideella engagemang. 
Välkommen till Donnerska huset i Visby den 26 juni klockan 13–13.40, eller kolla in samtalet via Youtube. 
Samtalet teckentolkas.

Vill du ha med Volontärbyrån i er panel?

Våra medarbetare Anna Snell, Emelie Edin, Johan Dahlén, Ebba Carlson kommer vara på plats och deltar gärna i era samtal!
Vår spetskompetens finns inom om ideellt engagemang, organisering och samordning av frivilliga krafter. Det kan handla om att skapa förutsättningar för ideellt engagemang, tillgänglighet och inkludering i föreningslivet, hur ideellt engagemang kan motverka ofrivillig ensamhet, näringslivets roll och möjligheter att bidra, ideellt engagemang i kris eller samverkan mellan sektorer. 

Kontakta gärna Anna Snell på 073-554 23 23 för mer information. 
Om du är i Almedalen och önskar ett möte med någon av våra medarbetare, eller bara vill ses på en kaffe? Tveka inte att höra av dig!

Fler nyheter

Volontärbarometern 2024: Trots ekonomiska utmaningar vill många bli volontärer

Volontärbarometern 2024: Trots ekonomiska utmaningar vill många bli volontärer

Det ekonomiska läget har påverkat människors möjlighet att engagera sig ideellt, samtidigt som samhällsläget ökar motivationen att vilja bidra. Det visar Volontärbyråns nya rapport om det ideella engagemanget, Volontärbarometern 2024. Rapporten bygger på enkätundersökningar bland volontärer och representanter för ideella organisationer.

Gränsdragning mellan ideellt engagemang och lönearbete

Gränsdragning mellan ideellt engagemang och lönearbete

Arvodering av ideella blir en allt vanligare fråga för föreningar. Men när vi väljer att arvodera volontärer finns det en risk att detta kan uppfattas eller misstas för ett anställningsförhållande. Om ni funderar på att arvodera tycker vi att ni ska fundera på varför. Volontärbyråns utgångspunkt är att ett ideellt engagemang är något en gör, på frivilligbasis utan att få någon ersättning för insatsen.