Årets volontär 2023 gör skillnad för barn och unga genom scouting

Bilder

Filmer

Joy Bartoli, St:a Maria Eskilstuna scoutkår, har i dag på Internationella frivilligdagen utsetts till Årets volontär 2023. Joy får utmärkelsen för sitt engagemang för barn och unga, som genom scoutverksamheten får gemenskap, glädje och trygghet.

Bland 150 nomineringar från föreningar över hela Sverige har vi nu korat Årets volontär. Syftet med utmärkelsen är att på Frivilligdagen den 5 december uppmärksamma det ideella engagemanget i Sverige. Hela 51 procent av den vuxna befolkningen engagerar sig ideellt, och lägger i snitt 18 timmar i månaden på sitt ideella engagemang.

–Frivilligdagen ger oss möjlighet att sätta ljus på det enastående engagemang som finns i Sverige, säger Anna Snell, verksamhetsledare på Volontärbyrån. Vi vill visa på vikten och värdet av det ideella engagemanget och uppmärksamma alla som varje dag bidrar till ett bättre samhälle. Som Årets volontär är Joy en fantastisk representant för alla de som engagerar sig ideellt. Vi fastnade för föreningens beskrivning av hur Joy genom sitt engagemang inspirerar och samlar människor för att tillsammans göra skillnad för barn och unga.

Volontärbyråns motivering
Joy har med brinnande engagemang och handlingskraft bidragit med glädje, gemenskap och trygghet till barn och unga i Eskilstuna. Joy kände en oro över att barn kunde hamna i fel sammanhang under sommaren. Genom sitt engagemang i S:ta Maria Eskilstuna Scoutkår tog han initiativ till ett sommarläger som dagligen fungerade som en trygg mötesplats för många barn och unga. Joys förmåga att inspirera och samla människor för att göra skillnad tillsammans gör honom till en självklar representant för alla Sveriges ideellt engagerade.  

Fler nyheter

Välkomna Cecilia Bergh och Marcus Karlén, ambassadörer för Volontärbyrån

Välkomna Cecilia Bergh och Marcus Karlén, ambassadörer för Volontärbyrån

Volontärbyrån välkomnar två ambassadörer, Marcus Karlén och Cecilia Bergh. Genom sitt ambassadörskap kommer de bidra till att vara ansikten utåt för Volontärbyrån i olika sammanhang. Både Cecilia och Marcus fann vägen in till det ideella engagemanget genom Volontärbyrån. De uttrycker en tacksamhet för de positiva effekter som volontärskapet haft för dem själva, men även andra människor utifrån ett större sammanhang.