Stockholm

Artikel2

För en rättvis och hållbar värld i fred.

Artikel2

Beskrivning

Artikel2 (tidigare Emmaus Stockholm) bidrar till en rättvis och hållbar värld genom utvecklingssamarbeten, second hand och arbetsintegration. Våra fokusområden är att stärka mänskliga rättigheter, driva en samhällsomställning till cirkulär ekonomi och social hållbarhet.

Vi har fyra välsorterade second hand-butiker i Stockholm. Den ena hittar du ett stenkast från Slussen i Stockholm på Peter Myndes backe 8. De andra ligger i Liljeholmstorget Galleria, i Kista Galleria och i Solna Centrum. Butikerna är fyllda med ett handplockat urval av personliga plagg, prylar och kuriosa. 

Med bland annat insamlade medel från våra second hand-butiker driver vi påverkansarbete och utvecklingssamarbeten.

Artikel2 är en fristående organisation som funnits sedan början på 70-talet. Vi är religiöst och partipolitiskt oberoende. Vår historia är präglad av stödet till de befrielserörelser som kämpade för frigörelse från kolonialmakterna i bland annat Angola, Moçambique, Namibia, Sydafrika, Västsahara och Zimbabwe. Numer koncentrerar vi vårt stöd till Västsahara, Afrikas sista koloni som ockuperas av grannlandet Marocko sedan mitten av 70-talet. Vårt främsta fokus är det västsahariska folkets rätt till självbestämmande.Bevaka organisationen

Skapa en bevakning för att få mejl när nya uppdrag publiceras.

Adress

Vretensborgsvägen 6, 12630 Hägersten

Har du någon fråga?

Kontakta Artikel2

Webbplats

www.artikel2.se

Sociala Medier