Stockholm

Berättarministeriet

Berättarministeriet

Beskrivning

Som volontär hos oss är du med och möter skolklasser i våra utbildningscenter, och uppmuntrar barnen till att bli trygga i det skrivna ordet. Det behövs inga förkunskaper utan du får den kunskap du behöver i vår grundutbildning.  På plats i utbildningscentret finns våra utbildningsledare som stöd. Som volontär blir du en viktig vuxen som hjälper barnen att hitta motivation och tro på den egna förmågan. Berättarministeriets utbildningscenter finns i Husby och i Hagsätra i Stockholm, i Gamlestaden i Göteborg och på Värnhem i Malmö. Dit kommer skolor från närområdet för att inleda ett av våra skolprogram. Tillsammans med Berättarministeriets pedagoger möter volontärerna barnen och inspirerar dem till ett lustfyllt lärande.

Berättarministeriet stöttar lärare och elever i skolor med högt socioekonomiskt index i den dagliga undervisningen med kostnadsfria språkutvecklande skolprogram. Berättarministeriet är en icke vinstdriven, partipolitiskt och religiöst obunden stiftelse som arbetar för att minska segregationens negativa konsekvenser på barns skolgång. Vår vision är ett Sverige där alla barn och unga är trygga i det skrivna ordet och har förutsättningar att aktivt delta i samhällslivet. 

För att bli volontär på Berättarministeriet behöver du:
  • Ha fyllt 18 år och lämna utdrag från belastningsregistret.
  • Gå en grundutbildning.
  • Kunna medverka minst två förmiddagar per termin i ett av Berättarministeriets utbildningscenter i Hagsätra eller Husby i Stockholm, i Gamlestaden i Göteborg eller i Värnhem i Malmö.
  • Läsa och skriva under våra etiska riktlinjer.
 
Du kan göra skillnad, registrera dig i dag! 

Bevaka organisationen

Skapa en bevakning för att få mejl när nya uppdrag publiceras.