Jönköping

IOGT-NTO Sydost

Östergötlands län, Gotlands län, Jönköpings län, Kronobergs län och Kalmar län

IOGT-NTO Sydost

Beskrivning

IOGT-NTO är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden organisation och folkrörelse. Vi har nära 27 000 medlemmar, fördelade på 400 lokalföreningar över hela landet. Vår verksamhet vilar på nykter grund och går ut på att stärka demokrati och solidaritet.

Genom våra verksamheter och vårt påverkansarbete utmanar vi den rådande normen – som förutsätter att alla vuxna dricker alkohol – och inspirerar till en hälsosam och drogfri livsstil. Vi stärker också människor som påverkas negativt av sitt eget eller någon annans missbruk. Vi uppmärksammar den senaste forskningen inom ämnet alkohol och arbetar hållbart och förebyggande med olika typer av social verksamhet för barn, unga och vuxna.

IOGT-NTO har 8 distrikt från norr till söder och flera hundra lokalföreningar. Ett sådant distrikt är IOGT-NTO Sydost vars geografiska område är Småland, Östergötland samt de två öarna Öland och Gotland. Distriktet består av cirka 140 lokalföreningar och 3800 medlemmar.  I en lokalförening kan du träffa andra medlemmar och arrangera eller delta på aktiviteter.  Här finner du kulturarrangemang, språkkaféer och alkoholfria vinprovningar bland mycket annat. Aktiviteterna varierar runt om i landet men syftar till att skapa en gemenskap fri från alkohol och andra droger.

Bevaka organisationen

Skapa en bevakning för att få mejl när nya uppdrag publiceras.