Stockholm

SSCO - Stockholms studentkårer

SSCO - Stockholms studentkårer

Beskrivning

Stockholms studentkårers centralorganisation (SSCO), är en paraplyorganisation för studentkårerna i Stockholm grundad 1896. SSCO har cirka 40 medlemskårer, som i sin tur representerar ca 90 000 Studenter.  SSCO är stiftare av Stiftelsen Stockholms Studentbostäder, SSSB.

Högsta beslutande organ, Förbundskongressen, sammanträder vanligen två gånger per år där delegater från medlemskårerna väljer styrelse och organisationens inriktning. Förbundskongressen väljer också SSSB:s styrelse.

SSCO:s uppdrag är att värna om och utveckla Stockholm som Sveriges ledande utbildningsort, att erbjuda mötesplatser för Stockholms studenter och studentkårer samt att tillhandahålla gemensam service för studenter i Stockholm. Under senare år har opinionsbildning blivit en allt viktigare uppgift där vi arbetar aktivt med att påverka politiker och makthavare i studentpolitiska frågor.

SSCO ansvarar för studentinslagen i samband med den årliga Nobelprisutdelningen i Stockholms konserthus och den efterföljande Nobelfesten i Stockholms stadshus. SSCO:s övermarskalksämbete ombesörjer bland annat över studenternas nobelfirande.

Bevaka organisationen

Skapa en bevakning för att få mejl när nya uppdrag publiceras.