Volontärer vill engagera sig vid jul - hjälp dem hitta till er!

Bilder

Jul, redan nu? Ja, nu under oktober är det dags att lägga ut era ideella uppdrag på Volontärbyrån. Många vill engagera sig i jul och de börjar söka efter juluppdrag nu under hösten.

Kring jul vill många människor göra en god gärning. Människor känner att de vill göra skillnad i samhället och för andra. Många som engagerar sig ideellt gör också sitt första ideella uppdrag under julen och vill sedan fortsätta som volontärer. Om er förening har uppgifter som ni behöver hjälp med under julen är vårt tips att registrera dem redan nu på Volontärbyrån. Publicera ert uppdrag under en längre tid så att fler kan hitta ert uppdrag.

På Volontärbyrån kan du också tagga alla relevanta uppdrag som sker under julen med taggen jul, det gör du under ändamål i samband med att du registerar ett nytt uppdrag. 

Fler nyheter

Gränsdragning mellan ideellt engagemang och lönearbete

Gränsdragning mellan ideellt engagemang och lönearbete

Arvodering av ideella blir en allt vanligare fråga för föreningar. Men när vi väljer att arvodera volontärer finns det en risk att detta kan uppfattas eller misstas för ett anställningsförhållande. Om ni funderar på att arvodera tycker vi att ni ska fundera på varför. Volontärbyråns utgångspunkt är att ett ideellt engagemang är något en gör, på frivilligbasis utan att få någon ersättning för insatsen.

Välkomna Cecilia Bergh och Marcus Karlén, ambassadörer för Volontärbyrån

Välkomna Cecilia Bergh och Marcus Karlén, ambassadörer för Volontärbyrån

Volontärbyrån välkomnar två ambassadörer, Marcus Karlén och Cecilia Bergh. Genom sitt ambassadörskap kommer de bidra till att vara ansikten utåt för Volontärbyrån i olika sammanhang. Både Cecilia och Marcus fann vägen in till det ideella engagemanget genom Volontärbyrån. De uttrycker en tacksamhet för de positiva effekter som volontärskapet haft för dem själva, men även andra människor utifrån ett större sammanhang.