Läkare i Världen — Stockholm

Läkare i Världen söker nu kvällsansvariga och klinikvärdar i Stockholm

Beskrivning

Tycker du att alla ska ha lika rätt och tillgång till vård och vill arbeta för mänskliga rättigheter i Stockholm? Då ska du anmäla dig som volontär på Läkare i Världen.  

Just nu söker vi kvällsansvariga och klinikvärdar till våra mottagningar i Stockholm.
Läkare i Världen är en människorättsorganisation som verkar för allas rätt till vård. På våra mottagningar träffar vi människor som står helt utanför den offentliga vården, inklusive psykosociala behandling, och nekas sin rätt till hälsa. Vi ger vård och rådgivning till människor i utsatthet men vi arbetar även för deras rätt till offentlig vård. I Stockholm bedriver vi medicinsk, psykosocial och juridisk mottagning. 

Som kvällsansvarig på våra mottagningar kommer du att ha ett ansvar för att helheten flyter på bra de kvällar mottagningarna håller öppet. Du kommer bland annat att vara den som öppnar och stänger mottagningen, tar emot volontärer och ställer i ordning lokalerna. Kvällsansvarig ska också finnas tillgänglig för volontärerna för att svara på frågor och visa dem tillrätta. En kvällsansvarig fungerar lite som ”spindeln i nätet” under kvällen. Visst administrativt arbete ingår.

Som klinikvärd hjälper du till i väntrummet och är den första volontären som våra besökare möter när de kommer till oss. Du assisterar kvällsansvarig i vad hen kan behöva hjälp med. 

Som volontär hos Läkare i Världen ingår du i en gemenskap tillsammans med andra volontärer som alla vill arbeta för mänskliga rättigheter och där alla kan bidra med sin speciella kompetens. Ditt arbete kommer att bidra till att människor som lever i utsatthet får vård och stöd. Anmäl dig så berättar vi mer!

Minsta åtagande

Passen är ca 3-4 timmar långa och sker på kvällstid. Vi ser gärna att du engagerar sig åtminstone en gång i månaden för att få en kontinuitet i uppdraget och komma in i rutinerna.

När och var sker uppdraget

Våra kliniken är öppen onsdagar och torsdagar mellan 18-21 varje vecka. Vår verksamhet ligger på Hantverkargatan 2c i Stockholm.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Senaste uppdragen