Individuell Människohjälp/IM, Falkenberg — Falkenberg

RådRum - Rådgivning för nyanlända i Falkenberg

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

IM söker dig som vill engagera dig i RådRum i Falkenberg! 

RådRum är en frivilligbaserad, ideell verksamhet som drivs av IM, Individuell Människohjälp. Som rådgivare i RådRum ger du råd och stöd i många olika frågor som gäller samhället, rättigheter och skyldigheter. Rådgivningen kostar ingenting för besökarna och vi har tystnadsplikt. 

Alla är välkomna att kontakta RådRum men vi får särskilt många frågor från nyanlända och de som genomgår sin etablering i Sverige.

Om ditt uppdrag som frivilligrådgivare 
Ditt uppdrag är att, tillsammans med andra rådgivare, hjälpa nyanlända som kommer från olika bakgrunder, genom att ge dem råd och stöd i många olika frågor som berör samhället, rättigheter och skyldigheter. Du kan till exempel hjälpa dem med att fylla i eller att förstå ett brev eller en blankett, mejla/ ringa myndigheter, söka/hitta information om olika frågor eller ge tips och råd i olika ärenden. 

Uppdraget passar dig som delar IMs övertygelse om alla människors lika värde och känner dig trygg att vägleda personer i kontakter med myndigheter/företag. 

Vi söker dig som pratar svenska, även om du ännu inte är flytande i språket. Du får väldigt gärna prata t.ex. arabiska, somaliska, persiska, tigrinja, engelska eller annat språk, eftersom vi behöver olika språkkunskaper i rådgivningen för att kunna hjälpa så många människor som möjligt. 

Vi värdesätter alla olika former av kunskap och livserfarenheter – alla har något att bidra med.

Alla rådgivare får genomgå en introduktionsutbildning som ger grundkunskap om rådgivarrollen, IM som organisation och viktiga ämnesområden såsom migrationsfrågor, bostad, arbete och studier. Du kommer att arbeta tillsammans med andra volontärer, där ni som rådgivare arbetar med att stötta varandra. 

Minsta åtagande

Som rådgivare på RådRum förväntas du engagera dig minst 4 timmar i månaden. Vi ser gärna att du kan delta 2 timmar varannan vecka.

När och var sker uppdraget

Onsdagar klockan 11--13. Adress: Falkenbergs stadsbibliotek, Holgergatan 7.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen