Digitalt frukostseminarium med tema Gränsdragning mellan ideellt engagemang och lönearbete

5 maj 2023 09:00 — 10:00

Översikt

  • Var

    Genomförs digitalt via Teams

  • När

    5 maj 2023 09:00 — 10:00

  • Kostnad

    Gratis

Information

Var går till exempel gränsen mellan arbetstagare, uppdragstagare och frivilligarbetare? Vad gäller för styrelseledamoten i en förening eller för volontären i en frivilligorganisation?

Fremia och Volontärbyrån bjuder in dig, som i ditt dagliga arbete hanterar rekrytering av volontärer, till ett digitalt frukostseminarium där vi går igenom arbetstagarbegreppet och var gränsen går mellan att vara organisatör av ideellt engagemang till att ni går över och räknas som arbetsgivare. Vi kommer ge dig tips och råd för att hjälpa dig att navigera mellan gränsdragningarna i detta ämne. Du kommer på förhand kunna skicka in frågor eller ställa dem direkt under seminariet.

Detta seminarium är kostnadsfritt leds av Sven Rosqvist, Fremia och Johan Dahlén, Volontärbyrån.

Syfte
Syftet med seminariet är att ge dig som deltagare kunskaper och verktyg för att lättare förstå var gränsen går mellan anställningsförhållande och frivilligarbete.

Målgrupp
Styrelseledamöter, medarbetare med arbetsgivaransvar samt medarbetare eller ideella som hanterar rekrytering av volontärer.

Avbokningspolicy
Om du får förhinder är det viktigt att du meddelar oss detta så att vi kan erbjuda någon annan din plats. Anmälan är bindande, men du kan överlåta din plats till annan person i ditt företag/din organisation. Vid överlåtelse av din plats måste du meddela oss namn och mejladress till ersättaren, eftersom anslutningslänk och all övrig information till kursdeltagarna kommer att skickas ut via mejl.