Intresset för hundar och hundsport ledde till ett ordförandeskap

Intresset för hundar och hundsport ledde till ett ordförandeskap
Olivia Gustafssons intresse för hundar, hundsport och viljan att vara med och bidra, ledde till ett ordförandeskap i Linköpings Hundungdom.

Olivia är matte till tre hundar, Tellus, som är en Shetland sheepdog och MAS:arna (Miniature American Shepherd) Alba och Kida. Tillsammans med Kida tränar och tävlar hon i agility och freestyle. Det var när hon gick en kurs på en annan hundklubb som hon fick höra att Linköpings Hundungdom hade en inomhushall som man fick träna i under vintern. När hon började tillbringa mer tid på klubben kände hon att hon ville  vara med och bidra till föreningens fortsatta utveckling, idag är hon ordförande.

- Jag hade idéer på hur jag skulle vilja att klubben utvecklas och för att kunna påverka i den riktningen kändes det enklast att engagera mig i föreningen. Min främsta arbetsuppgift som ordförande är att hålla ihop styrelsen, planera och hålla i styrelsemöten och stötta gruppen i att genomföra det vi har beslutat.

Olivia tycker att det roligaste med att vara en del av föreningen är att få kontakt med andra medlemmar och känslan av att kunna bidra till klubbens utveckling. I sin roll som ordförande har hon bland annat fått bygga sina kunskaper i att leda.
 Jag får öva på att leda en grupp, prata inför folk eller argumentera för min åsikt
- Jag tycker att man ska engagera sig för att det är väldigt roligt men också lärorikt. Jag får öva på att leda en grupp, prata inför folk eller argumentera för min åsikt. Framför allt är det otroligt roligt med den gemenskap som uppstår med andra engagerade i föreningen. 

Fler berättelser

”Man kan inte klara allt själv, men tillsammans är man starkare.”

”Man kan inte klara allt själv, men tillsammans är man starkare.”

För Therese ”Tess” Wappsell är föreningslivet en viktig del av livet. Mötet med människor och möjligheten att träffa nya vänner lockar. Ur ett samhällsperspektiv ser Tess funktionsrättsorganisationer som nyckelaktörer för att öka medvetenheten om livet med en funktionsnedsättning, och hon har själv mycket att bidra med.

”Mitt engagemang ger mig hopp när världen känns hopplös”

”Mitt engagemang ger mig hopp när världen känns hopplös”

Klara Bengtsson har engagerat sig i hela sitt vuxna liv. Med ett starkt rättighetspatos vill hon skapa bättre förutsättningar för fler personer i vårt samhälle. Tillsammans med andra ideellt aktiva i organisationerna Amnesty och Attention har hon fokuserat på frågor som framför allt berör kvinnors rättigheter och funktionsrättsfrågor.