Intresset för hundar och hundsport ledde till ett ordförandeskap

Intresset för hundar och hundsport ledde till ett ordförandeskap
Olivia Gustafssons intresse för hundar, hundsport och viljan att vara med och bidra, ledde till ett ordförandeskap i Linköpings Hundungdom.

Olivia är matte till tre hundar, Tellus, som är en Shetland sheepdog och MAS:arna (Miniature American Shepherd) Alba och Kida. Tillsammans med Kida tränar och tävlar hon i agility och freestyle. Det var när hon gick en kurs på en annan hundklubb som hon fick höra att Linköpings Hundungdom hade en inomhushall som man fick träna i under vintern. När hon började tillbringa mer tid på klubben kände hon att hon ville  vara med och bidra till föreningens fortsatta utveckling, idag är hon ordförande.

- Jag hade idéer på hur jag skulle vilja att klubben utvecklas och för att kunna påverka i den riktningen kändes det enklast att engagera mig i föreningen. Min främsta arbetsuppgift som ordförande är att hålla ihop styrelsen, planera och hålla i styrelsemöten och stötta gruppen i att genomföra det vi har beslutat.

Olivia tycker att det roligaste med att vara en del av föreningen är att få kontakt med andra medlemmar och känslan av att kunna bidra till klubbens utveckling. I sin roll som ordförande har hon bland annat fått bygga sina kunskaper i att leda.
 Jag får öva på att leda en grupp, prata inför folk eller argumentera för min åsikt
- Jag tycker att man ska engagera sig för att det är väldigt roligt men också lärorikt. Jag får öva på att leda en grupp, prata inför folk eller argumentera för min åsikt. Framför allt är det otroligt roligt med den gemenskap som uppstår med andra engagerade i föreningen. 

Fler berättelser

”Det är ganska svårt att vara ny i en stad, då är föreningslivet en väg in”

”Det är ganska svårt att vara ny i en stad, då är föreningslivet en väg in”

Cecilie berättar att hon nog alltid har varit aktiv inom föreningslivet. Det började med KFUM på högstadiet, sen elevrådet på gymnasiet, ledare för Scouterna och så har det fortsatt. Att känna att man tillhör någonstans och får en mening i livet är det som Cecilie lyfter som centralt i det ideella engagemanget, något hon tror att alla behöver, men även att få göra något man tycker är kul.

”Alla ska ha möjlighet att kunna engagera sig i föreningslivet”

”Alla ska ha möjlighet att kunna engagera sig i föreningslivet”

Malmö Floorball Club är en innebandyförening som väljer att göra skillnad. De kämpar för en jämställd och jämlik innebandy där alla kan delta oavsett kön, ålder, funktionsnedsättning och socio-ekonomisk bakgrund. Jakob Wikenstål, tillförträdande Klubbchef på Malmö Floorball Club, berättar om föreningens visioner och hur man som volontär spelar en otroligt viktig roll för föreningen.