De gör skillnad för människor i hemlöshet

Min drivkraft är att hjälpa andra

De gör skillnad för människor i hemlöshet

Min drivkraft är att hjälpa andra

Nordiska Mästerskapen i fotboll för hemlösa, som arrangeras av föreningen Gatans Lag, gick av stapeln i maj i Kungsträdgården i Stockholm. Peter och Anna engagerade sig som volontärer i sjukvårdstältet under evenemanget.

– Min drivkraft är att hjälpa andra som har ont och jag vill finnas här och stötta spelarna på deras livsresa, säger Peter. Spelarna blir så tacksamma när jag kan hjälpa dem med deras problem, så som tejpning eller massera en krampande vad. Och jag mår bra när jag kan göra skillnad för människor på olika sätt.
–Att vara med här som volontär genom att bidra med min tid var ett lätt val. 
Till vardags har Peter har en egen friskvårdsklinik och Anna jobbar som sjuksköterska. Båda kände att de ville bidra med sin tid och kunskap i sjukvårdstältet.
 
–Min drivkraft som volontär är att se glädjen, sammanhållningen och gemenskapen hos de här människorna, säger Anna. De är stolta över det de gör och de är så fina mot varandra. Att se den medmänskligheten gör att jag skulle kunna engagera mig ideellt alla dagar i veckan. Till dig  som funderar på att engagera dig ideellt skulle jag bara vilja säga: kör bara, man får så mycket tillbaka genom att göra så lite.
 
Läs mer om Tony som är volontär för Gatans Lag 
Läs mer om föreningen Gatans Lag
Vill du också engagera dig för personer i social utsatthet?
Vill du vara volontär på något evenemang? 

Fler berättelser