Stötta och hjälpa frivilliga ger mening

Det finns så många människor i vår förening som ger så mycket av sin tid. Att få jobba med det och kunna stötta våra frivilliga ger mig väldigt mycket mening.

Stötta och hjälpa frivilliga ger mening

Det finns så många människor i vår förening som ger så mycket av sin tid. Att få jobba med det och kunna stötta våra frivilliga ger mig väldigt mycket mening.

Sebastian Thisted, verksamhetsutvecklare,  Naturskyddsföreningen Väst

Naturskyddsföreningen Väst består av fem länsförbund (i Bohuslän, Halland, Norra Älvsborg, Skaraborg och Södra Älvsborg) och 53 kretsar.  Sebastian Thisted är verksamhetsutvecklare för Naturskyddsföreningen Väst och har som han säger själv det stora privilegiet att hjälpa alla de ideellt engagerade och stötta dem på olika sätt.

– Det bästa är att få ha kontakt med och att få träffa så många fina människor som ger av sin tid till något som jag tror vi alla bryr oss om. Tid är den mest värdefulla resurs vi har och det finns så många människor i föreningen som ger så mycket av sin tid. Att få jobba med det och förhoppningsvis kunna stötta våra frivilliga ger mig väldigt mycket mening, säger Sebastian.  

Låt kreativiteten flöda

Sebastian tycker att det viktigaste i kontakten med ideella är att ge dem uppmuntran och tillit att göra det som de tycker är intressant och kul att göra. Så länge det faller inom ramen för vad ens förening eller organisation tycker är rimligt.

 – I år blev jag kontaktad av en kvinna som ville göra välgörenhetsyoga som var gratis men hon uppmuntrade folk att skänka pengar till föreningen. De fick själva välja hur stor gåva de ville ge. Hon gjorde det i föreningens namn och vi hjälpte henne lite att marknadsföra det. Hon fick 32 deltagare på första gången och hon gjorde det helt på egen hand, säger han.

 
Föreningen för dig som gillar natur och miljö

Naturskyddsföreningen är Sveriges största miljöorganisation med över 200 000 medlemmar och 270 kretsar i landet. Det innebär att det finns en krets i nästa varje kommun. Målet med föreningen är att väcka engagemang för naturen, utbilda och sprida kunskap om miljö och hälsa, verka för skydd och vård av värdefull natur och  påverka, granska och utkräva ansvar av makthavare och lagstiftare.

 – Ett exempel på aktiviteter som vi anordnar är fågelholksbyggen. Ängsgruppen i Göteborg arrangerade fågelholksbygge för barn under biologiska mångfaldens dag den 22 maj i år. Med hjälp av Volontärbyrån hittade vi två personer som ville hjälpa till på plats och det slutade med att många fågelholkar byggdes av barn och deras föräldrar.

Vill du också engagera dig för djur och natur? Klicka här.Fler berättelser

”Att få jobba med likasinnade och öka medvetenheten om olika samhällsfrågor motiverar mig”

”Att få jobba med likasinnade och öka medvetenheten om olika samhällsfrågor motiverar mig”

Det var när hon var volontär på en annan organisation som Natalia Cardenas kom i kontakt med Föreningen för utvecklingsfrågor. Idag är hon teamleader för PR/marketing-gruppen på FUF Stockholm Södra. Som teamleader leder hon de andra volontärerna i kommunikationsarbetet och tillsammans gör dom allt från att jobba fram typsnitt och layouter till att följa upp genomförda aktiviteter.