Trygg hantering av dina personuppgifter

Bilder

På Volontärbyrån värnar vi om våra användares personliga integritet och nu har vi uppdaterat våra användarvillkor.

Den nya europeiska dataskyddsförordningen (GDPR) börjar gälla i hela EU den 25 maj. GDPR ersätter den nuvarande personuppgiftslagen (PUL). I samband med detta har vi uppdaterat våra användarvillkor. Här beskriver vi i korthet vad de nya villkoren innebär för dig som användare.
För dig som söker uppdrag
  • För att söka ett uppdrag på Volontärbyrån behöver du ange vissa personuppgifter, exempelvis ditt namn och din e-post för att den ideella organisation där du söker uppdrag ska kunna komma i kontakt med dig. ​
  • Efter 36 månader är din intresseanmälan inte längre synlig hos organisationen.
  • Du har rätt att ta del av de personuppgifter som du lämnat, och be att få dem ändrade eller raderade.
För dig som samordnare på en ideell organisation
  • ​För att söka efter volontärer på Volontärbyrån behöver du skapa ett personligt användarkonto och därför registrerar vi dina personuppgifter.
  • Har du inte varit inloggad på 36 månader så inaktiveras ditt användarkonto. I god tid innan dess får du ett mejl av oss där vi ber dig logga in för att behålla ditt konto.
  • Du har rätt att ta del av de personuppgifter som du lämnat, och be att få dem ändrade eller raderade.
  • Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter här.
Har nu några frågor är du välkommen att mejla oss på [email protected] 

Fler nyheter

Volontärbyrån på plats i Almedalen

Volontärbyrån på plats i Almedalen

Hur säkrar vi engagemanget i framtiden? Hur kan vi skapa ännu bättre förutsättningar för ett ideellt engagemang som stärker demokratin, förebygger ofrivillig ensamhet och främjar tilliten och gemenskapen i vårt samhälle? Det vill vi på Volontärbyrån gärna prata mer om i Almedalen. Vi är medarrangörer till Civilsamhällesarenan där vi arrangerar ett eget spännande seminarium om ideellas roll i välfärden och deltar gärna i paneler och samtal om ideellt engagemang.