Junis Älvsborg — Vänersborg

Barnledare för Junis Sport Alingsås

Beskrivning

Barnorganisationen (en del av Nykterhetsrörelsen) Junis i Alingsås söker fler ledare till sin verksamhet.
Många barn behöver komma med i bra verksamheter med bra trygga vuxna, som ledare hos oss får du en utbildning och stor erfarenhet som berikar dig och ditt CV.
Du får en Ledarutbildning av Junis och uppföljningar med digitala utbildningar & roliga ledarträffar- inget av detta kostar dig något!
Cirka 400.000 barn i Sverige har en eller två föräldrar i riskbruk, vi behöver finnas där som trygga vuxna ledare i Junis för dem och alla andra barn som behöver bra fritidsaktiviteter!
I Junis får du möjlighet att utgå från dina egna intressen när du leder en barnverksamhet. Oavsett om du vill hålla på med läger, film, disco, pyssel, sport, eller teater så får du redskapen för att bli den trygga ledare barnen behöver. Det är regelbundna aktiviteter med olika innehåll och längd, det gör ni upp gemensamt. Lokaler vi använder brukar bland annat vara Vallgatan.29 men även utomhus när vädret tillåter. Har du kontakter till andra lokaler som du kan utnyttja tex genom bostadsbolag så är det välkommet. Till sommaren genomför vi ett sommarläger på Vänersnäs utanför Vänersborg där du/ni gärna får delta som ledare om en vill!
Bli ideell ledare i vårt grymma koncept – Junis Sport!
Vårt nyaste koncept inom Junis. Här vill vi att barnen ska få testa en eller flera olika sporter på en nivå där vi tar bort tävlingsinslagen och satsar mer på rörelseglädje och att våga testa!

Upplägget på dessa träffar är att vi delar in barnen i 3 olika stationer där vi på den första stationen kör rörelselekar/hinderbana, tränar motorik och rörelse. Den andra stationen provar vi på tekniken i den sport vi har som tema och på den tredje stationen försöker vi spela/utöva sporten som den är tänkt, vid ex. fotboll så spelar vi en match men utan resultat/tävling.

Målet är att barnen ska våga prova och känna hur roligt det kan vara så här finns du som ledare för att peppa och visa hur de ska göra, men du behöver inte vara något proffs på sporten. Junis har tagit fram olika instruktionsfilmer till hjälp samt ett jättefint material/underlag för hjälp till träffarna. Sedan finns det personal på Junis som hjälper dig vid frågor kring Junis Sport. Det viktigaste för oss är att barnen har roligt och att Du som ledare är engagerad och peppande!

Vi söker både ledare som vill starta och bedriva en Junis Sport-förening samt ledare som vill finnas med på enstaka tillfällen, till exempel om vi gör dagläger med Junis Sport-tema. Alla insatser är värdefulla!

Som ledare för Junis sport behöver du ha en helnykter livsstil samt ställa upp på ideell basis, vi kan tyvärr inte betala ut lön eller ersättning men vi försöker ge tillbaka i form av ledardagar, kläder, utbildningar mm.

Känns detta som något för dig?
Kontakta Junis Älvsborgs Verksamhetsutvecklare Malin Westergren så bokar vi in ett första samtal så vi får berätta mer!

Junis är stolt deltagare i Generation Peps folkrörelse och samarbetar mycket med just den organisationen i Junis Sport!

Drogfrihet och människor lika värde

Demokrati är grunden i föreningarna och vi är stolta över att barn och ledare demokratiskt bestämmer tillsammans. Som ledare tar du ställning för en nykter livsstil och för alla människors lika värde. Det är för att många av dessa barn har dåliga erfarenheter kring alkohol och andra droger.
Läs gärna mer om oss på junis.se/alvsborg och junis.se så får de en mer heltäckande bild av vad vi som organisation vill.

Vi söker inte vilken ledare som helst
Vi söker dig som är minst 15 år och upp till 92 år, som tagit/tar avstånd från alkohol och andra droger och är redo att ta dig an det ideella uppdraget som en av Sveriges viktigaste ledare. Du kan vara föräldraledig, studerande, arbetslös, arbetande, eller pensionär som ledare...vi behöver alla som vill göra skillnad på riktigt! Har du en eller flera kompisar som du vill köra verksamhet med så är det bara positivt! Du kommer att ge av din tid och ditt engagemang och gör skillnad för varje barn du möter. I gengäld ger vi dig utbildning, erfarenheter och minnen för livet.

Minsta åtagande

Har du gått Ledarutbildningen vill vi att du håller i minst tio träffar under året, eller hur många mer du vill...vi har även olika läger som du har möjlighet att delta på som ledare också!

När och var sker uppdraget

Det bestäms vid första mötet tillsammans!

Tillgänglighet

Hiss finnes!

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Senaste uppdragen