Rädda Barnen, Lund — Lund

Rädda Barnen Lund söker nya volontärer till Ellen&Allan

Beskrivning

Är du intresserad av att diskutera frågor som rör makt, könsroller, orättvisa och sexualitet? Vill du vara med och skapa en trygg miljö för ungdomar att samtala, sök som volontär till Ellen&Allan! 
Projekt vänder sig till tjejer respektive killar i högstadiet och bedriver samtalsgrupper som diskuterar existentiella frågor. Syftet är att skapa rum för unga att få diskutera viktiga ämnen som sexualitet, orättvisa, mobbning, vänskap, makt och könsroller. Projektet har som mål att stärka tjejers/killars självkänsla och öka medvetenhet om feminism, rättigheter och jämlikhet. Som volontär har du möjlighet att ta del av intressanta diskussioner samt bli en viktig länk för att öppna upp för samtal som deltagare annars kanske aldrig hade haft.  
Som volontär kommer du agera samtalsledare, antingen i grupp Ellen eller Allan i en skola i Lund. Tycker du uppdraget låter intressant, tveka inte på att skicka en intresseanmälan! I nästa steg kommer du få kontaktuppgifter till oss och då kan du skicka vidare din intresseanmälan.
Vi ser fram emot att höra från dig!

När och var sker uppdraget

Samtalsgrupperna möts på eftermiddagar/kvällar på någon av Lunds högstadieskolor, och du som volontär kan bidra i olika utsträckning. Exakta tider kan diskuteras vidare utifrån dina möjligheter att medverka.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag