Röda Korsets Ungdomsförbund, Göteborg — Göteborg

Gör skillnad för barn och unga i Göteborg. Läxhjälpen Bergsjön söker frivilliga!

Beskrivning

Alla barn och unga ska ha samma möjligheter att klara sin skolgång. Genom Röda Korsets Ungdomsförbunds läxhjälp får barn och unga inte bara hjälp med sina läxor, utan de blir även sedda och uppmärksammade, samt får känna sig viktiga och lyssnade på. Vi har sett att känslan av att klara av en läxa kan öka både självkänslan och självförtroendet.

Just nu söker Läxhjälpen Bergsjön fler frivilliga. Var med och gör skillnad!

Uppdraget:
Som läxhjälpare bidrar du med dina erfarenheter och kunskaper och finns som stöd för personer som kanske inte har möjlighet till läxhjälp på annat håll. Viktiga egenskaper hos dig är att du är öppen och tålmodig, samt att du har en god samarbetsförmåga. Tillsammans ser vi till att besökarna känner sig trygga och peppade att ta sig an sina studier! Läxhjälpen är välbesökt och uppskattad både av besökare och volontärer. Det är ett roligt uppdrag som gör konkret skillnad både hos individer och i samhället, samt skapar positiva möten för alla inblandade.

Vi söker dig som:
  • Vill engagera dig för att stärka barn och ungas självkänsla och öka deras möjligheter att klara sin skolgång.
  • Har ett intresse för barn och ungas rättigheter.

Vi har ingen övre åldersgräns för att bli frivillig i ungdomsförbundets läxhjälp. Välkommen med din ansökan där du berättar mer om dig själv!

Minsta åtagande

Som frivillig förväntas du kunna delta minst 2 gånger i månaden.

När och var sker uppdraget

Uppdraget genomförs på tisdagar mellan kl. 17-19.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag