Individuell Människohjälp/IM, Göteborg — Göteborg

Move It - fritidsaktiviteter för nyanlända ungdomar

Beskrivning

Move It är en volontärdriven verksamhet som uppmuntrar nyanlända ungdomar, 15-25 år, till en aktiv fritid genom att vi introducerar dem till svenskt föreningsliv och erbjuder dem att prova på olika fritidsaktiviteter. Varje vecka provar volontärer och nyanlända ungdomar tillsammans på olika fritidsaktiviteter, oftast tillsammans med en idrotts- eller kulturförening.

Ungdomarna får möjlighet att upptäcka ett nytt intresse, träna svenska, lära känna Göteborg som stad och delta i ett socialt sammanhang. Och framförallt har vi alla väldigt roligt tillsammans! Vi testar på alla möjliga aktiviteter, allt från dans, fotboll, volleyboll och badminton till klättring, teaterbesök, porslinsmålning etc.

Volontärerna hjälps åt att planera, ta kontakt med föreningar och anordna aktiviteter. Som volontär i Move It kommer du få prova på en lång rad roliga fritidsaktiviteter samtidigt som du bidrar till en aktiv fritid för nyanlända ungdomar.

Minsta åtagande

Som volontär är du med och planerar och genomför aktiviteterna. Du ska kunna vara med minst 2 tillfällen per månad samt på planeringsmöten regelbundet (cirka var femte vecka). Du ska kunna vara med under minst en termin/ett halvår.

När och var sker uppdraget

Vi eftersträvar att ha en aktivitet varje vecka. Aktiviteterna är runt om i Göteborg, olika dagar (nästan alltid vardagar) och olika tider, men alltid efter skolan på sen eftermiddag/kväll. Varje aktivitet pågår cirka 1,5-2 timmar. Volontärer och ungdomar träffas på olika ställen i stan och tar sig gemensamt till aktiviteten.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Senaste uppdragen