Stjärnjouren, trans- och tjejjour — Sundbyberg

Stjärnjouren söker styrelsemedlemmar!

Beskrivning

Hej!
Nu rekryterar valberedningen till Stjärnjourens styrelse! Perioden som avses är från och med mars 2024 till mars 2025. Just nu söker vi en ordförande och flera ledamöter! Som ledamot kan du ha olika roller, läs mer längst ned i annonsen om dessa.

Vi söker dig som: 
 • Är över 18 år
 • Identifierar dig som tjej och/eller transperson
 • Är feminist
 • Kan lägga ca 8 timmar i månaden på uppdraget
 • Har några års arbetslivserfarenhet
 • Vill bidra till jourens utvecklingsarbete och har ett intresse för föreningsfrågor
 • Tycker om strategiarbete och är duktig på organisatoriska frågor

Önskvärt är tidigare erfarenhet av engagemang i intersektionalitetsfrågor, personalfrågor, ekonomi och/eller styrelsearbete, men det är inget krav. Vi söker i första hand styrelsemedlemmar med ett intresse, tid och ett engagemang för att driva och utveckla föreningen framåt och med en vilja att jouren ska vara en bra arbetsmiljö för alla. Utöver detta ser vi gärna en bredd av perspektiv och kompetenser.

Som förtroendevald hos oss förväntas du delta på styrelsemöten och utföra relevanta arbetsuppgifter för ditt styrelseuppdrag. Utöver detta ingår du i ett härligt socialt nätverk där vi peppar varandra och driver en feministisk förening ihop! Du får till exempel ta del av löpande fortbildning, medlemsmöten och andra häng. Det är ett roligt, lärorikt och meriterande uppdrag i gott sällskap av andra engagerade! Föreningen har sitt kontor i Sundbyberg/Stockholm, men det går att genomföra uppdraget på distans.

Om Stjärnjouren – Sundbybergs trans- och tjejjour och styrelsearbete
Vi är en partipolitiskt och religiöst obunden feministisk förening som jobbar för visionen om ett jämställt samhälle fritt från våld. Vår primära målgrupp är tjejer och unga transpersoner i åldern 13–25 år. Vi jobbar både stödjande genom stöd online för att främja psykisk hälsa hos vår målgrupp och våldsförebyggande genom att utföra klassbesök på Sundbybergs skolor. Vårt arbetssätt är normkritiskt. Utöver våra huvudsakliga verksamhetsområden verkar vi även opinionsbildande för att lyfta de frågor vi möter i arbetet med tjejer och unga transpersoner, genom att skriva artiklar, föra debatt, delta i samtal, manifestationer och demonstrationer.  Vi har i nuläget två anställda som tillsammans med styrelsen och övriga volontärer styr, bedriver och utvecklar jouren.

Styrelsen ansvarar formellt för att företräda Stjärnjouren. I praktiken innebär det att en är extra ansvarig för att verksamheten inom föreningen flyter på. Föreningen har nu två personer anställda och då fungerar styrelsen som arbetsgivare åt dem.

Styrelsen har i regel ett möte per månad för att diskutera och ta beslut kring frågor inom verksamheten, till exempel budgetfrågor, rekrytering, medarbetarfrågor och utbildning för medlemmarna. Däremellan har styrelsen löpande kommunikation. Tidsåtgången varierar något, men ligger på runt 8 timmar i månaden.

Stjärnjourens styrelse består typiskt sett av fem till sju personer. Bland dem finns en ordförande, en kassör, samt ytterligare roller som exempelvis personal- eller medlemsansvarig, och sekreterare.

Välkommen med din anmälan så snart som möjligt!

Minsta åtagande

4–8 timmar per månad.

När och var sker uppdraget

Arbetet sker främst på plats på kontoret i Sundbyberg, men även digitalt.

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Senaste uppdragen