Anna Snell är ny tillförordnad verksamhetsledare på Volontärbyrån

Bilder

Sedan februari är Anna Snell tillförordnad verksamhetsledare för Volontärbyrån efter att Maria Alsander, Volontärbyrån och Forums generalsekreterare gått vidare till en ny tjänst på organisationen Mind. Vi passade på att ställa några frågor till Anna.

Vad gör du på Volontärbyrån?
Jag har jobbat på Volontärbyrån i över tio år nu, och började som ansvarig för våra företagssamarbeten. Jag har även jobbat mycket med Volontärbyråns övergripande kommunikation som kommunikationsansvarig. Vi är ju en ganska liten verksamhet, så jag har varit involverad i många olika delar av verksamheten genom åren. Det har varit superroligt och det är mycket omväxlande!

Hur känns det att bli verksamhetsledare?
Det känns jätteroligt att få gå in som tillförordnad verksamhetsledare i en så fin verksamhet som jag redan känner så väl. Jag har fantastiska kollegor och tillsammans kommer vi att fortsätta att utveckla Volontärbyrån, hela tiden i syfte att underlätta för ideellt engagemang. I en skakig omvärld är det ideella engagemanget viktigare än någonsin, där människor på ett konkret sätt kan vara med och bidra till att lösa samhällsutmaningar. Det ideella engagemanget stärker tilliten mellan oss människor och skapar meningsfullhet, och det känns väldigt aktuellt och angeläget för Volontärbyrån att kunna vara med och stödja detta.

Vad händer i år på Volontärbyrån? 
Vi har många spännande utvecklingsprojekt i år, exempelvis ska vi på olika sätt jobba för att fler personer med funktionsnedsättning enklare ska kunna engagera sig ideellt. Vi kommer också att ha särskilt fokus på ungas engagemang och jobba på att utveckla vår sajt. Inom ett projekt har vi tillsammans med Ekerö kommun med stöd från Vinnova utvecklat en helt ny lösning för att lyfta det lokala föreningslivet, med föreningsregister, aktiviteter och ideella uppdrag. Den lösningen vill vi nu sprida till fler kommuner i landet. Volontärbyråns grund, förmedlingen av ideella uppdrag och våra utbildningar om ideellt engagemang, fortsätter vi såklart att utveckla, för att hela tiden vara relevanta för civilsamhället.  

Fler nyheter

Välkomna Cecilia Bergh och Marcus Karlén, ambassadörer för Volontärbyrån

Välkomna Cecilia Bergh och Marcus Karlén, ambassadörer för Volontärbyrån

Volontärbyrån välkomnar två ambassadörer, Marcus Karlén och Cecilia Bergh. Genom sitt ambassadörskap kommer de bidra till att vara ansikten utåt för Volontärbyrån i olika sammanhang. Både Cecilia och Marcus fann vägen in till det ideella engagemanget genom Volontärbyrån. De uttrycker en tacksamhet för de positiva effekter som volontärskapet haft för dem själva, men även andra människor utifrån ett större sammanhang.