Ebba ska jobba för att "Engagera Alla"

Bilder

Volontärbyrån välkomnar Ebba Carlson som projektmedarbetare och kommunikatör i projektet ”Engagera alla”, som har stöd från Allmänna Arvsfonden.

– Jag kommer främst arbeta som kommunikatör och projektmedarbetare i projektet, vars syfte är att underlätta för personer med en funktionsnedsättning att engagera sig ideellt. Vi kommer fokusera både på att stötta föreningar att bli mer inkluderande i sitt arbetssätt, och lyfta ideella personer med en funktionsnedsättning för att inspirera flera till att engagera sig.

Jag ser mycket fram emot att få vara med och utveckla det svenska föreningslivet genom att ta fram metoder och verktyg för ökad inkludering. För mig är möjligheten att engagera sig ideellt en väsentlig del av en fungerande demokrati och något jag vill vara med och bidra till!
 
Ebba har tidigare arbetat som projektledare och programansvarig på IM, Individuell Människohjälp, där hon främst fokuserade på frågor som rörde kvinnors rättigheter, inkludering och ideellt engagemang.

– Jag började på IM som volontär inom projektet ”Kvinnokraft” via ett uppdrag som Volontärbyrån förmedlade. Ett år in i projektet fick jag ta över som projektledare. Det känns lite som att cirkeln sluts nu när jag får vara med och stötta andra att hitta sin väg in i föreningslivet!
 
Vill du komma i kontakt med Ebba?
Mejla henne på [email protected] eller ring 0735-70 32 63.

Fler nyheter

Volontärbarometern 2024: Trots ekonomiska utmaningar vill många bli volontärer

Volontärbarometern 2024: Trots ekonomiska utmaningar vill många bli volontärer

Det ekonomiska läget har påverkat människors möjlighet att engagera sig ideellt, samtidigt som samhällsläget ökar motivationen att vilja bidra. Det visar Volontärbyråns nya rapport om det ideella engagemanget, Volontärbarometern 2024. Rapporten bygger på enkätundersökningar bland volontärer och representanter för ideella organisationer.

Unga killars engagemang i fokus för Volontärbyrån i Almedalen

Unga killars engagemang i fokus för Volontärbyrån i Almedalen

Även i år är Volontärbyrån en av medarrangörerna till Civilsamhällesarenan i Almedalen. Civilsamhällesarenan anordnas av flera av Sveriges ledande civilsamhällesorganisationer och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Volontärbyrån arrangerar ett panelsamtal på temat Var är de unga männen? Och hur kan vi engagera dem?