Välkomna Cecilia Bergh och Marcus Karlén, ambassadörer för Volontärbyrån

Bilder

Volontärbyrån välkomnar två ambassadörer, Marcus Karlén och Cecilia Bergh. Genom sitt ambassadörskap kommer de bidra till att vara ansikten utåt för Volontärbyrån i olika sammanhang. Både Cecilia och Marcus fann vägen in till det ideella engagemanget genom Volontärbyrån. De uttrycker en tacksamhet för de positiva effekter som volontärskapet haft för dem själva, men även andra människor utifrån ett större sammanhang.

Volontärbyrån välkomnar två ambassadörer i Stockholm, Marcus Karlén och Cecilia Bergh. Genom sitt ambassadörskap kommer de bidra till att vara ansikten utåt för Volontärbyrån i olika sammanhang. Både Cecilia och Marcus fann vägen in till det ideella engagemanget genom Volontärbyrån. De uttrycker en tacksamhet för de positiva effekter som volontärskapet haft för dem själva, men även andra människor utifrån ett större sammanhang. 

För Marcus var Volontärbyrån en väg in i civilsamhället där han idag är aktiv i flera olika föreningar. Han har även erfarenhet av att använda webbförmedlingen för att rekrytera volontärer, och vill nu vara med och uppmuntra de som ännu inte tagit steget till sitt första uppdrag.
 
– Som ambassadör får jag utlopp för mitt intresse att ge människor en röst i samhället och i slutändan få fler att ha inflytande över samhällsutvecklingen.

Även Cecilia hittade sin väg in i det ideella engagemanget via Volontärbyrån, något hon ser tillbaka på med glädje. Genom sitt ambassadörskap hoppas hon kunna hjälpa någon annan att hitta sitt engagemang.
 
– Jag vill genom mitt nyfunna ambassadörskap visa att vi kan sträcka ut en hand till någon och nå våra allra största drömmar, på en och samma gång. Vare sig det handlar om att ge våra äldre lite sällskap, hjälpa till på ett event eller finnas där för djur i nöd, så ser jag att det är en fantastisk möjlighet att lära sig nya saker

Genom ambassadörsskapet ser Marcus särskilt fram emot att nå ut till målgrupper som är underrepresenterade i civilsamhället med målet att öka jämlikheten och ge alla möjligheten till en meningsfull fritid.
 
– Civilsamhället har något för alla och för att tillgängliggöra föreningslivet och sänka trösklarna behöver fler besöka vår hemsida för att hitta lediga uppdrag och få inspiration att engagera sig.

Cecilia ser på sin roll som ambassadör som en möjlighet att få utvecklas samtidigt som hon får ge tillbaka och bidra till ett mer likställt och schysst samhälle.

– Det jag ser fram emot allra mest är att träffa nya människor, sprida det här fina budskapet vidare och att få utvecklas i en mer utåtriktad roll, framför allt med fokus på kommunikation. Det känns kul att vara en del av något som är viktigt för civilsamhället i stort, eftersom volontärarbete fyller en så stor och betydelsefull funktion.

Välkomna till Volontärbyrån Marcus och Cecilia! Vi ser fram emot att ha med er i vårt team.

Är du också intresserad av att bli vår ambassadör?
Volontärbyrån har även ambassadörsuppdrag i Uppsala och Göteborg som går att söka.
Läs mer och ansök till Göteborg här.
Läs mer och ansök till Uppsala här.
Läs mer och ansök till Stockholm här

Fler nyheter

Gränsdragning mellan ideellt engagemang och lönearbete

Gränsdragning mellan ideellt engagemang och lönearbete

Arvodering av ideella blir en allt vanligare fråga för föreningar. Men när vi väljer att arvodera volontärer finns det en risk att detta kan uppfattas eller misstas för ett anställningsförhållande. Om ni funderar på att arvodera tycker vi att ni ska fundera på varför. Volontärbyråns utgångspunkt är att ett ideellt engagemang är något en gör, på frivilligbasis utan att få någon ersättning för insatsen.