Välkomna Hanna Magnström och Ossama Gharbi som praktikanter på Volontärbyrån och Forum!

Bilder

Hanna är socionomstudent på Uppsala universitet med ett intresse för ideellt engagemang och kommer att göra sin praktik på Volontärbyrån. Hon har tidigare erfarenhet av att vara engagerad inom inkludering och jämställdhetsfrågor.‌
- Från att tidigare ha varit engagerad ideellt och från min utbildning så har jag upplevt hur meningsfullt ideellt engagemang är för människor, demokratin och välfärden. Engagemang stärker gemenskap, välmående och ger människor möjlighet att göra sig hörda, bidra till och påverka samhället. Att alla får möjligheten till att engagera sig är skälet till att jag ser fram emot att vara hos just volontärbyrån.
Ossama kommer att göra sin praktik på volontärbyråns huvudman Forum - Idéburna organisationer med social inriktning. Ossama har en masterexamen inom kriminologi och sociologi. Utöver sina studier föreläser Ossama om brott och brottsförebyggande åtgärder med målet att begränsa kriminalitet och brottslighet med en vision att förändra mentaliteten genom kunskapsspridning.
- Jag är väldigt glad och tacksam för att få möjligheten att praktisera hos Forum och jobba med ämnen som är relaterade till mina studier och mitt intresse för sociala fenomen. Jag ser fram emot att få in foten på arbetsmarknaden och att känna på att jobba på kontor i en miljö där det är engagerade människor som brinner för det de gör.
 
Varmt välkomna, så roligt att ha er ombord! 

Fler nyheter

De är finalister i Årets volontär

De är finalister i Årets volontär

Nu har tolv finalister till utmärkelsen Årets volontär utsetts. Det är den ideella verksamheten Volontärbyrån som för sjunde året i rad utser Årets volontär bland 150 nomineringar från organisationer över hela Sverige. Årets volontär koras på Internationella frivilligdagen den 5 december.

Årets volontär 2023

Årets volontär 2023

Nominera en volontär i din organisation som du tycker förtjänar att uppmärksammas för sitt ideella engagemang senast den 22 oktober.