Välkomna Hanna Magnström och Ossama Gharbi som praktikanter på Volontärbyrån och Forum!

Bilder

Hanna är socionomstudent på Uppsala universitet med ett intresse för ideellt engagemang och kommer att göra sin praktik på Volontärbyrån. Hon har tidigare erfarenhet av att vara engagerad inom inkludering och jämställdhetsfrågor.‌
- Från att tidigare ha varit engagerad ideellt och från min utbildning så har jag upplevt hur meningsfullt ideellt engagemang är för människor, demokratin och välfärden. Engagemang stärker gemenskap, välmående och ger människor möjlighet att göra sig hörda, bidra till och påverka samhället. Att alla får möjligheten till att engagera sig är skälet till att jag ser fram emot att vara hos just volontärbyrån.
Ossama kommer att göra sin praktik på volontärbyråns huvudman Forum - Idéburna organisationer med social inriktning. Ossama har en masterexamen inom kriminologi och sociologi. Utöver sina studier föreläser Ossama om brott och brottsförebyggande åtgärder med målet att begränsa kriminalitet och brottslighet med en vision att förändra mentaliteten genom kunskapsspridning.
- Jag är väldigt glad och tacksam för att få möjligheten att praktisera hos Forum och jobba med ämnen som är relaterade till mina studier och mitt intresse för sociala fenomen. Jag ser fram emot att få in foten på arbetsmarknaden och att känna på att jobba på kontor i en miljö där det är engagerade människor som brinner för det de gör.
 
Varmt välkomna, så roligt att ha er ombord! 

Fler nyheter

Gränsdragning mellan ideellt engagemang och lönearbete

Gränsdragning mellan ideellt engagemang och lönearbete

Arvodering av ideella blir en allt vanligare fråga för föreningar. Men när vi väljer att arvodera volontärer finns det en risk att detta kan uppfattas eller misstas för ett anställningsförhållande. Om ni funderar på att arvodera tycker vi att ni ska fundera på varför. Volontärbyråns utgångspunkt är att ett ideellt engagemang är något en gör, på frivilligbasis utan att få någon ersättning för insatsen.

Välkomna Cecilia Bergh och Marcus Karlén, ambassadörer för Volontärbyrån

Välkomna Cecilia Bergh och Marcus Karlén, ambassadörer för Volontärbyrån

Volontärbyrån välkomnar två ambassadörer, Marcus Karlén och Cecilia Bergh. Genom sitt ambassadörskap kommer de bidra till att vara ansikten utåt för Volontärbyrån i olika sammanhang. Både Cecilia och Marcus fann vägen in till det ideella engagemanget genom Volontärbyrån. De uttrycker en tacksamhet för de positiva effekter som volontärskapet haft för dem själva, men även andra människor utifrån ett större sammanhang.