Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala — Uppsala

Bli valberedare och arbeta med rekrytering!

Beskrivning

Tillsammans med oss kan du vara med och arbeta för ett tryggare samhälle för barn och unga i Uppsala! Röda Korsets Ungdomsförbund är ett av Sveriges största ungdomsförbund där fokuset är att barn och unga ska ha en trygg vardag, där deras rättigheter tas tillvara. Vi är religiöst och partipolitiskt obundna. Våra medlemmar är mellan 0-30 år.

Uppsalas lokalförening är en av Röda Korsets Ungdomsförbunds största med cirka 1500 medlemmar. Vi finns i barn och ungas vardag, med frukostklubbar på morgnarna, och läxhjälp samt chattverksamhet på kvällarna. Dessutom driver vi påverkansarbete inom olika frågor som rör barns och ungas rättigheter.

Arbetsuppgifter
Som en av två eller tre valberedare föreslår du nya kandidater till föreningens kommande styrelse och andra förtroendevalda. Du blir därför viktig i att säkerställa föreningens framtid genom att intervjua och hitta nya drivna till verksamheten.

Kom som du är - vi lär oss tillsammans!
Som valberedare får du gå igenom en digital introutbildning. Du behöver inte tidigare erfarenhet av liknande uppdrag. Det viktigaste är att du finner ett intresse för föreningen och att du står bakom förbundets värderingar. Resten lär vi oss tillsammans. Det spelar heller ingen roll huruvida du fortfarande går på gymnasiet, pluggar på universitet eller om du till och med har börjat jobba - sök oavsett! Eftersom vi är ett ungdomsförbund behöver du vara yngre än 31 år.

Minsta åtagande

Uppdraget är väldigt flexibelt. Du får gärna bo i Uppsala men uppdraget kan utföras helt på distans. Uppdraget tar cirka 3-4 timmar per månad och som intensivast från december 2024 till januari 2025.

När och var sker uppdraget

Lokalföreningen har sin huvudsakliga verksamhet i Uppsala kommun. Därför är det en fördel att bo i närheten.

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag