Junis Älvsborg — 4 platser

Ledare 7 december Borås kl.17.30

Beskrivning

Barnorganisationen Junis (en del av Nykterhetsrörelsen) i Älvsborg söker fler ledare till sin verksamhet och en eller flera dj som vill köra discon på olika orter, vi har utrustning.
Många barn behöver komma med i bra verksamheter med bra trygga vuxna, som ledare hos oss får du en utbildning och stor erfarenhet som berikar dig och ditt CV.

Vi söker efter en fler ledare mellan 15 år och uppåt som kan köra barnverksamhet på IOGT-NTO -lokalen Lönnen på Kaservägen.6 i Borås .
Den 7 december kommer vi köra julpyssel och du/ni har chans att hälsa på och se hur en Junisträff går till!
Kan du eller flera (kompisar) ställa upp för att göra barn och ungas fritid bättre? Kontakta oss bums!


Är du intresserad och vill bli ledare hos oss?
Du får en Ledarutbildning av Junis och uppföljningar med digitala utbildningar & roliga ledarträffar- inget av detta kostar dig något!
Cirka 400.000 barn i Sverige har en eller två föräldrar i riskbruk, vi behöver finnas där som trygga vuxna ledare i Junis för dem och alla andra barn som behöver bra fritidsaktiviteter!
I Junis får du möjlighet att utgå från dina egna intressen när du leder en barnverksamhet tillsammans med barnen, det här är barnens organisation och utgår från deras önskningar och tankar om vad de vill göra tillsammans. 

Oavsett om du vill hålla på med läger, dagkollon, jullovsaktiviteter, julaftonsfiranden om en vill arrangera det, lovaktiviteter, helgaktiviteter om en vill, film, disco, pyssel, sport, eller teater så får du redskapen för att bli den trygga ledare barnen behöver. Det är regelbundna aktiviteter med olika innehåll och längd, det gör ni upp gemensamt.
Lokaler vi använder brukar bland annat vara IOGT-NTOhuset i Trollhättan och ett hus i Väne-Åsaka men även utomhus när vädret tillåter. I Mellerud har vi också ett IOGT-NTO-hus, Alingsås likaså. I Vänersborg hyr vi ett hus på Vallgatan. I Trollhättan finns det på Österlånggatan nära centrum och vi har även möjligheter till att låna lokaler på Kronan. Har du kontakter till andra lokaler som du kan utnyttja tex genom bostadsbolag så är det välkommet.
Under våren kör vi Äventyrsläger, och under sommaren genomför vi ett sommarläger på Vänersnäs utanför Vänersborg där du/ni gärna får delta som ledare om en vill!
På höstlovet kör vi familjeläger/Halloweenläger på Solgården Vänersnäs som du kan delta på. Eller så gör du/ni egna dagkollon och läger själva för er Junisgrupp! Familjeläger brukar också vara väldigt uppskattade. Varje jul finns Julkursen/julresan till Franska alperna att delta som ledare för den som vill åka skidor, genomföra kurser för barn, unga och familjer.
Är du intresserad av att vara DJ och göra discon så är det välkommet!
Vara en bra trygg ledare kan vara räddningen för ett barn, bli en du också!
Vi söker inte vilken ledare som helst
Vi söker dig som är minst 15 år och upp till 92 år, som tagit/tar avstånd från alkohol och andra droger och är redo att ta dig an det ideella uppdraget som en av Sveriges viktigaste ledare. Du kan vara föräldraledig, studerande, arbetslös, arbetande, eller pensionär som ledare...vi behöver alla som vill göra skillnad på riktigt! Har du en eller flera kompisar som du vill köra verksamhet med så är det bara positivt! Du kommer att ge av din tid och ditt engagemang och gör skillnad för varje barn du möter. Du kanske är den pusselbit som saknas i just de barnens vardag. I gengäld ger vi dig utbildningar, utvecklingsträffar med andra ledare, erfarenheter och minnen för livet. En fin möjlighet att lägga till i ditt CV.

Drogfrihet och människor lika värde

Demokrati är grunden i föreningarna och vi är stolta över att barn och ledare demokratiskt bestämmer tillsammans. Som ledare tar du ställning för en nykter livsstil och för alla människors lika värde, och du blir medlem utav någon av våra fyra förbund i IOGT-NTO-rörelsen. Det är för att många av dessa barn har dåliga erfarenheter kring alkohol och andra droger.
Läs gärna mer om oss på junis.se/alvsborg och junis.se/ledare så får du en mer heltäckande bild av vad vi som organisation vill. Finns även en kortfilm du kan se på hemsidan som kan ge dig en inblick i hur det är att vara ledare i Junis.

Skynda dig att ta kontakt med oss!

Minsta åtagande

Att delta på några evenemang

När och var sker uppdraget

Det bestäms vid första mötet tillsammans!

Platser

 • Trollhättan
 • Alingsås
 • Mellerud
 • Vänersborg

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Senaste uppdragen

Skog och Ungdom Väst

Nya medlemmar till vår styrelse

 • Barn och ungdom
 • Djur och natur
Plats Ale, Alingsås, Bengtsfors och 46 andra platser
Fjärrarbete På distans