Second Hand Till Hjälp — Södertälje

Second Hand Till Hjälp - kom var en del i vårt arbete för diakonalt och socialt stöd

Beskrivning

Second Hand Till Hjälp är en butik som finns på Viksängsvägen 11 i Södertälje. 
Kunderna ser vår stora butik och vi är kända för låga priser, ordning och reda och att vi har ett stort och varierat utbud av vuxenkläder, barnkläder, prylar, kuriosa, skor, väskor, möbler, elartiklar, textilier och leksaker. Och så caféet med många fina och intressanta böcker. 

Det stora arbetet sker bakom butiken med inlämning, sortering och beredning av varor. Bland många uppgifter ska t.ex. elartiklar testas, kläder hängas, larmas och prissättas, skor ska putsas och få ett pris. Vi har en egen bil som kastar skräp, hämtar upp varor och kör hem kundernas varor när de så önskar. 

På vardagar är vi ca 35 personer som arbetar på lagret och i själva butiken. Det är anställda, skolelever, praktikanter och inte minst volontärer. På lördagar sker endast försäljning och då bemannas butiken mestadels av volontärer. 

Allt överskott från butiken går till olika sociala och diakonala projekt som pingstkyrkan i Södertälje förmedlar. Vi samarbetar också med Läkarmissionen dit en del av butikens överskott går. 

Som volontär kan du arbeta en eller flera vardagar. Då får du efter intresse välja en kategori eller en uppgift som passar dig och som du tycker är roligt. Det går också att vara med i en lördagsgrupp som bemannar butiken var fjärde vecka. Vi kan också ta emot grupper som vill göra en volontärinsats några timmar som ett företagsevent.  

Som volontär får du uppleva glädjen i att vara med i ett större sammanhang och vara en viktig del i att butiken fungerar, fylls på med varor och ge kunderna en positiv upplevelse. Vi som finns på Second Hand Till Hjälp är måna om varandra och den arbetsmiljö som vi tillsammans skapar. 

Minsta åtagande

Som volontär kan du arbeta vardagar enligt dina önskemål. Du kan även vara med i en lördagsgrupp som bemannar butiken var fjärde lördag. Vi kommer tillsammans överens om vad som passar just dig.

När och var sker uppdraget

Ditt volontäruppdrag sker i själva butiken eller på inlämning och lager.

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Senaste uppdragen