Nema Problema — Stockholm

Vill du stötta en person från Ukraina i sitt arbetssökande?

Beskrivning

I Nema Problemas mentorprogram matchar vi personer som är utrikes födda, och som vill komma in på arbetsmarknaden, med en mentor som har erfarenhet av att jobba och leva i Sverige. Det primära syftet med programmet är således att personer som är nya i Sverige ska ta steg närmare svensk arbetsmarknad. Under 8 månader träffas ni minst en gång i månaden där ni delar erfarenheter, kunskap och kontakter.

Just nu finns en stor efterfrågan från ukrainska flyktingar som behöver hjälp och stöd i arbetssökandet. Som mentor kan du förändra livet för en annan människa och samtidigt göra en viktig insats för samhället. Dessutom tror och hoppas vi att det kommer vara roligt och personligt berikande även för dig. Du kommer garanterat att få ny kunskap och nya perspektiv och det är ett perfekt uppdrag för dig som vill bidra till integration på ett enkelt och roligt sätt. Du kommer även få ett intyg på din medverkan som är mycket meriterande att ha med på ditt CV. 

Vi söker dig som:
 • Har erfarenhet från svensk arbetsmarknad (t.ex. arbetar eller är pensionerad)
 • Är etablerad i Sverige
 • Pratar svenska och/eller engelska
 • Bor i Stockholms län
 • Vill erbjuda några timmar av din tid för att stötta en person från Ukraina

Detta behöver du göra:
 1. Anmäl ditt intresse.
 2. Berätta lite om dig själv, din utbildning och yrkeserfarenhet i ett telefonsamtal.
 3. Träffa personen du matchats med för enskilda samtal minst en gång i månaden i åtta månader. Tillsammans bestämmer ni hur, när och var.

Låter det intressant?
Tveka inte på att anmäla dig idag!
Vi ansvarar för att hålla förväntningarna på rätt nivå och är noggranna med att tala om för adepterna att detta inte automatiskt leder till arbete eller praktik, utan att det handlar om vägledning och stöd i arbetslivsfrågor. Vi finns tillgängliga för råd och stöd under hela mentorprogrammet.
Har du frågor, skicka in en intresseanmälan så kontaktar vi dig!

 Nästa omgång av Nema Problemas mentorprogram startar våren 2024. 

När och var sker uppdraget

Programmet pågår kontinuerligt med ny uppstart varje kvartal. För individuella träffar bestämmer du och din matchning själva var och när ni vill ses. Vi försöker se till att ni bor nära varandra. Gemensamma träffar genomförs på vardagskvällar i centrala Stockholm eller online.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Engångsuppdrag

Senaste uppdragen