Nytt avtal mellan Volontärbyrån och PwC Sverige ska främja samhällsengagemang bland PwC:s medarbetare

Bilder

PwC Sveriges medarbetare har sedan många år möjlighet att engagera sig ideellt på arbetstid, och nu ska ett nytt avtal med Volontärbyrån göra det ännu enklare att hitta relevanta volontäruppdrag. Volontärbyrån har tagit fram en skräddarsydd volontärplattform för PwC Sveriges medarbetare, där de kan hitta och ansöka till ideella uppdrag över hela Sverige.

Genom initiativet vill PwC Sverige och Volontärbyrån främja en positiv samhällspåverkan genom att möjliggöra volontärarbete som en naturlig del av arbetslivet. Med den skräddarsydda volontärplattformen får PwC Sveriges medarbetare möjlighet att söka och delta i olika ideella uppdrag som matchar deras intressen och kompetenser.

”Vi har ett starkt civilsamhälle i Sverige men vi kan och behöver bli fler. Det är en win-win när företag går in och visar att de vill vara med och bidra med sin tid och kompetens. Det kan göra stor skillnad”, säger Anna Snell, verksamhetsledare på Volontärbyrån.

“Samhällsengagemang är något vi på PwC brinner starkt för. Vårt avtal med Volontärbyrån kommer att förenkla hur vi som företag och medarbetare kan bidra till ett ännu bättre samhälle, vilket känns fantastiskt bra”, säger Sofia Götmar-Blomstedt, vd på PwC Sverige. 

Genom volontärplattformen får PwC Sveriges medarbetare:

  • Enkel åtkomst till volontäruppdrag: Med den skräddarsydda volontärplattformen får medarbetarna tillgång till olika ideella uppdrag och möjlighet att välja engagemang som passar deras intressen.
  • Samhällsengagemang på arbetstid: Plattformen förenklar tillgången till volontäruppdrag, vilket tillsammans med de timmar som PwC Sverige avsatt för varje medarbetare främjar en balans mellan arbete och samhällsengagemang.
  • Möjlighet till personlig och professionell utveckling: Genom att delta i olika ideella uppdrag får medarbetarna möjlighet att utveckla nya färdigheter och bredda sina perspektiv.

Fler nyheter

Är du nyfiken på att sitta i en styrelse?

Är du nyfiken på att sitta i en styrelse?

Att vara en del av en styrelse för en ideell förening är både kul och lärorikt, och ger dig möjligheten att vara med och påverka föreningens verksamhet, mål och visioner. Ett styrelseuppdrag ger dig värdefulla erfarenheter, så som att samarbeta med andra och kunskap inom ledarskap, kommunikation, ekonomi och samordning. Det är även ett bra tillfälle för att bredda ditt kontaktnät och träffa nya vänner!

 ”Årets volontär är ett sätt att visa uppskattning och erkänna volontärers hårda arbete och engagemang”

”Årets volontär är ett sätt att visa uppskattning och erkänna volontärers hårda arbete och engagemang”

Utmärkelsen Årets volontär instiftades av Volontärbyrån 2017, för att uppmärksamma det ideella engagemanget och hylla alla miljontals ideellt engagerade människor i Sverige. Årets volontär utses årligen på Frivilligdagen 5 december. För Joy och S:ta Maria Eskilstuna scoutkår har utmärkelsen betytt mycket. Joy berättar att Årets volontär har gjort kåren omskriven och bidragit till att fler vill engagera sig.

Hanna Jegermalm, ny praktikant på Volontärbyrån!

Hanna Jegermalm, ny praktikant på Volontärbyrån!

Hanna studerar mänskliga rättigheter vid Enskilda Högskolan i Stockholm och kommer göra sin praktik hos Volontärbyrån under våren 2024. Hon har ett brett intresse för människor, civilsamhällesfrågor och mänskliga rättigheter, särskilt nära hjärtat ligger barns rättigheter.