Nå ut till volontärer via Volontärbyrån

Via Volontärbyrån når du ut till personer som letar efter sitt nästa engagemang.

Nå ut till volontärer via Volontärbyrån

Behöver din förening eller ideella organisation fler aktiva medlemmar, volontärer eller frivilliga? På Volontärbyrån hjälper vi dig att hitta fler ideella och att ta hand om de ideella som ni har i er förening.

Volontärbyrån hjälper organisationer att hitta och ta hand om volontärer. Vi gör det både genom vår digitala förmedling och genom kurser och kunskap om engagemang. Volontärbyråns sajt når varje månad ca 15 000 besökare som är sugna på att engagera sig. Det är kostnadsfritt att använda Volontärbyrån – ta chansen. Kom igång på fem minuter!
  1. Skapa ett konto eller logga in (om du redan har ett konto)
  2. Välj om du vill registrera en ny organisation eller gå med i en befintlig om den redan är registrerad på Volontärbyrån 
  3. Börja skapa uppdrag och bjud in fler volontärsamordnare
Volontärbyråns personal granskar alla organisationer och uppdrag innan de publiceras.

Lägg ut ideella uppdrag

Skapa ett konto på Volontärbyrån genom att registrera din organisation och en kontaktperson. När ni blivit godkända får du ett mejl och du kan börja lägga ut volontäruppdrag.
När du är klar med ditt uppdrag skickas också det in till Volontärbyrån för granskning enligt Volontärbyråns riktlinjer. Godkända uppdrag publicerar vi inom två arbetsdagar och du får ett mejl när vi har publicerat ditt uppdrag. Glöm inte att sprida ditt uppdrag, t.ex. i era sociala medier eller på er hemsida!

Kom i kontakt med volontärer

Din organisation kan ha flera samordnare kopplade till organisationens sida på Volontärbyrån och ni kan lägga ut hur många uppdrag ni vill. Intresserade volontärer anmäler sitt intresse direkt till uppdragen via formuläret. Du får en notis via mejl och alla anmälningar samlas på ditt konto. När du får en anmälan till ditt uppdrag tar ni kontakt med volontären och ansvarar själva för de volontärer ni tar emot.
Det är viktigt att alla intresserade får ett svar, även om det inte är möjligt för er att ta emot alla som söker.