Stiftelsen Trygga Barnen — 2 platser

Kortare volontärsuppdrag på Trygga Barnen (event & aktiviteter)

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Vill du gärna engagera dig för barn och unga, men har inte tid att fullt ut binda upp dig på ett uppdrag med fasta dagar och tider?

Vi söker nu tillfälliga volontärer som kan vara med på enstaka dagar som events/lovaktiviteter osv.

Trygga Barnen är en stödorganisation för barn och unga som växer upp i familjer med missbruk och beroendeproblematik. Vi söker nu trygga vuxna som vill engagera sig ideellt på aktiviteter för barn och unga. Uppdraget som tillfällig volontär innebär att du hjälper till vid punktinsatser som aktiviteter och evenemang, det kan vara Trygga Barnens aktiviteter men även andra aktiviteter där det är viktigt att vi syns.

Med din hjälp kan vi nå ut till och fånga upp fler barn och unga. Vi kan visa att de inte är ensamma, sprida hopp om att det kan bli bra och förmedla att det finns hjälp att få. Vilket är extra viktigt nu inför det stundande sommarlovet när skolan stängs och många barn blir än mer utsatta.

Som tillfällig volontär får du en grundutbildning som du kan se i din egen takt, en utbildning i Barnkonventionen samt kontinuerlig handledning och uppföljning med din kontaktperson på Trygga Barnen.

  • Det är meriterande om du kan eller vill engagera dig löpande under året på de aktiviteter du kan.
  • Det är meriterande om du har egna erfarenheter av missbruk i familjen men det är inget krav.

Uppdragen ser olika ut beroende på vad det är för aktiviteter men du får en förfrågan som du sedan får göra en intresseanmälan på. I dagsläget behöver vi hjälp med bemanning vid följande aktiviteter:

Trygg Midsommar
Vad?
Varje år firar vi på Trygga Barnen högtider ihop. Vi vet att högtider ofta är väldigt jobbiga för vår målgrupp, därför erbjuder vi varje år ett stort event där våra stödsökande får chansen att delta på ett tryggt, roligt och nyktert midsommarfirande med närvarande vuxna.
När? Lördagen den 10/6 
Var?
 Badhusparken i Kungsbacka 

Tölö Cupen
Vad?
Monterbord vid fotbollscup 
Var? Hamravallen, Kungsbacka
När? Lördag 3/6 kl. 10-13 och söndag 4/6 kl. 10-13
Uppgift: Bemanna vår monterplats. Det kan vara allt från att hjälpa barn och unga med gnuggisar, dela ut foldrar och giveaways till att vara vår maskot Trygga Teddy. Viktigast av allt sprida glädje och trygghet!   

Partille Cup
Vad?
Aktivitetstält under handbollscup
Var?
Heden, Göteborg
När?
3/7-8/7 kl. 10-19
Uppgift: Bemanna vår station vid aktivitetsytan. Det kan vara allt från att dela ut foldrar och giveaways, ansvara för eventuell tävling eller att hjälpa barn och unga med gnuggisar. 

OBS! Vi kommer överens om tillsammans vilka dagar och tider du ska vara på plats, samt vad för uppgifter du ska ha under aktiviteten/evenemanget. 

Jag ser fram emot att höra från dig! Intervjuer sker löpande! 

När och var sker uppdraget

Vi kommer överens om dagar och tider.

Platser

  • Kungsbacka
  • Göteborg

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Engångsuppdrag

Spara

Senaste uppdragen