Bris — Umeå

Bris behöver dig för volontäruppdrag på skolor i Umeå!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

“Jag tycker att Bris borde visas i skolan. Att man inte bara säger att man kan prata hos Bris utan att man visar hemsidan och att man visar några av era videor på hemsidan för att visa att inget problem är för litet eller för stort för Bris“  
 
Bris startade 1971 som en rörelse för barnets rättigheter av människor som vägrade se på medan barn for illa. Idag, 50 år senare, är den rörelsen och den kampen lika stark och lika viktig.  
 
Som volontär i Bris är du med i ett inspirerande och viktigt sammanhang, där du tillsammans med andra volontärer gör stor skillnad för barn nu och i framtiden. Stödjande samtal med barn ingår inte i Bris volontäruppdrag. Bris stöd till barn ges genom utbildade kuratorer, dygnet runt i vår telefon, chatt, mejl eller på våra fysiska Brismottaningar. Som volontär är du viktig på andra sätt, till exempel genom att sprida kunskap om hur Bris stöd fungerar och om barnets rättigheter, så att fler barn kan få stöd och bli lyssnade på.  
 
När du ger av din tid, din kraft och dina förmågor är du som volontär i Bris med och skapar ett tryggare och bättre samhälle för barn.  
 
Låter det intressant? Som volontär i Bris får du också utbildning och kontinuerlig kunskapspåfyllnad inom olika barnrättsområden, och möjlighet att påverka Bris som organisation.  
  
Brisvolontär med skoluppdrag 
 
Som Brisvolontär med skoluppdrag är du superviktig för att öka kunskapen om Bris stöd och om barnkonventionen till barn och unga i olika åldrar. Ofta handlar uppdragen om fysiska eller digitala föreläsningar i skolklasser. Genom uppdraget bidrar du också till att öka kunskapen om Bris och barnets rättigheter hos de vuxna som arbetar inom skolan, bland annat genom spridning av material och medverkan vid evenemang kopplade till skolans värld. Som Brisvolontär med skoluppdrag hjälper du också till att omvärldspana kring området skola lokalt där du bor, och har koll på förändringar eller händelser som kan vara intressanta för ditt uppdrag.   
 
Uppdraget passar dig som: 
 
  • Brinner för att barn och unga ska känna till sina rättigheter och var stöd finns att få  
  • Kan ta uppdrag dagtid på vardagar  
  • Har ett bra bemötande  
  • Gillar att prata inför andra  
 
För att bli Brisvolontär med skoluppdrag blir du efter din intresseanmälan som första steg inbjuden till ett samtal där vi tillsammans pratar mer uppdraget. Du kommer också bland annat att få utbildning av Bris och lämna in utdrag från Polisens belastningsregister.  
  
 Varmt välkommen med din intresseanmälan! 
 

När och var sker uppdraget

Dagtid på vardagar, på skolor. Omfattning varierar. Uppdrag i andra kommuner kan förekomma.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara