Brottsofferjouren Stockholm-Gotland. Verksamhetsområde: Norrort och Innerstaden — 3 platser

Brottsofferjouren Stockholm-Gotland söker volontärer!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Vi söker fler volontärer som vill engagera sig genom att ge stöd åt brottsutsatta, vittnen och anhöriga. Ett volontäruppdrag inom Brottsofferjouren är spännande, lärorikt och meriterande. Alla volontärer erbjuds en grundutbildning på 30 studietimmar plus praktik, fortlöpande utbildning, volontärträffar och handledning. Som volontär i Brottsofferjouren ger du medmänskligt stöd till brottsoffer, vittnen och anhöriga, du arbetar antingen som stödperson eller som vittnesstöd.

Som stödperson stöttar du oftast brottsoffer via telefonsamtal, men vi erbjuder också samtalsstöd på plats i våra lokaler. Du ger information, stöd och rådgivning kring rättsprocess, myndighetskontakter mm, med personens önskemål och behov som utgångspunkt. Det kan bli både korta och långa kontakter helt beroende på den hjälpsökandes behov.  Det är ett medmänskligt stöd som i första hand innebär hjälp till självhjälp. 

Som vittnesstödjare på tingsrätten finns du till hands på Attunda eller Norrtälje tingsrätt och hjälper vittnen, målsägande samt anhöriga med praktisk information och stöd i samband med en brottmålsrättegång. Uppdraget sker på vardagar under dagtid. Här är det främst korta direkta kontakter i vänthallen på tingsrätten, men ibland följer vi även med in i rättssalen när det efterfrågas. 

Att bli utsatt för ett brott kan hända var som helst, vem som helst och när som helst. Brottsofferjouren är en ideell organisation som arbetar för alla brottsoffers rättighet att få det stöd som behövs för att få kraften tillbaka. Stödet är gratis, ingen polisanmälan krävs och vi har tystnadslöfte. Grunden i vårt arbete är FN:s deklaration om mänskliga rättigheter och alla människors lika värde.

Välkommen in med din ansökan! 

Minsta åtagande

Du ska kunna avsätta 8 timmar i månaden och ha möjlighet att stanna med oss minst 1 år efter genomförd grundutbildning. Utöver detta kommer tid för fortbildning, volontärträffar samt tid för handledning och utvecklingssamtal. Du ska ha fyllt 20 år och vi begär ett utdrag ur polisens belastningsregister. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för uppdraget. Inga speciella förkunskaper krävs, du får givetvis all nödvändig utbildning gratis..

När och var sker uppdraget

Stödpersoner utför uppdraget hemifrån eller från vårt kontor i Sollentuna, tiden är flexibel. Vittnesstöd utför uppdraget på plats i Attunda/Norrtälje tingsrätt under dagtid fördelat på förmiddags-/eftermiddagspass.

Platser

  • Stockholm
  • Norrtälje
  • Sollentuna

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen