Brottsofferjouren Stockholm-Gotland. Verksamhetsområde: Norrort och Innerstaden — 7 platser

Brottsofferjouren Stockholm-Gotland söker volontärer!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Vi söker fler volontärer som vill engagera sig genom att ge stöd åt brottsutsatta, vittnen och anhöriga. Ett volontäruppdrag inom Brottsofferjouren är spännande, lärorikt och meriterande. Alla volontärer erbjuds en grundutbildning på 30 studietimmar plus praktik, fortlöpande utbildning, volontärträffar och handledning. Som volontär i Brottsofferjouren ger du medmänskligt stöd till brottsoffer, vittnen och anhöriga.

Som stödjare på tingsrätten finns du till hands på Attunda tingsrätt och hjälper vittnen, målsägande samt anhöriga med praktisk information och stöd i samband med en brottmålsrättegång. Uppdraget sker på vardagar under dagtid. Här är det främst korta direkta kontakter i vänthallen på tingsrätten, men ibland följer vi även med in i rättssalen när det efterfrågas.

Du ska ha fyllt 20 år och vi begär ett utdrag ur polisens belastningsregister. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för uppdraget. Inga speciella förkunskaper krävs, du får givetvis all nödvändig utbildning gratis.


Att bli utsatt för ett brott kan hända var som helst, vem som helst och när som helst. Brottsofferjouren är en ideell organisation som arbetar för alla brottsoffers rättighet att få det stöd som behövs för att få kraften tillbaka. Stödet är gratis, ingen polisanmälan krävs och vi har tystnadslöfte. Grunden i vårt arbete är FN:s deklaration om mänskliga rättigheter och alla människors lika värde.

Välkommen in med din ansökan! 

Minsta åtagande

Du ska kunna avsätta 8 timmar i månaden och ha möjlighet att stanna med oss minst 1 år efter genomförd grundutbildning. Utöver detta kommer tid för fortbildning, volontärträffar samt tid för handledning och utvecklingssamtal.

När och var sker uppdraget

Stödjare i tingsrätten utför uppdraget på plats i Attunda tingsrätt under dagtid fördelat på förmiddags-/eftermiddagspass.

Platser

 • Stockholm
 • Sollentuna
 • Sigtuna
 • Upplands Väsby
 • Upplands-Bro
 • Järfälla
 • Lidingö

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen