Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala — Uppsala

Bli frivillig vid Frukostklubben Gottsundaskolan!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Vill du vara med och arbeta för ett tryggare samhälle för barn och unga i Uppsala? Vill du ha ett flexibelt uppdrag där du kan engagera dig på morgonen tillsammans med andra frivilliga? Då är Frukostklubben en verksamhet för dig!

Verksamhetsbeskrivning:
Barn som äter lite eller ingen frukost har svårare att koncentrera sig och presterar sämre i skolan. Är frukostvanorna dåliga brukar det allmänna hälsotillståndet också vara sämre. Frukostklubben är en verksamhet vars syfte är att erbjuda en bra och trygg start på dagen för högstadieelever genom att servera frukost en gång i veckan. Frukosten är varierad med frukt, grönsaker, flingor och gott bröd. På Frukostklubben finns det möjlighet att äta, spela pingis, dansa till musik, spela spel eller bara prata med nya och gamla kompisar och oss frivilliga.
Frukostklubben fungerar även som en trygg mötesplats där elever, skolpersonal och frivilliga från Röda Korsets Ungdomsförbund kan träffas och äta frukost tillsammans. 

Som frivillig får du följande:
  • En introduktion och utbildning inför uppdraget.
  • Du blir del en härlig gemenskap och får lära känna andra frivilliga.
  • För den som är intresserad finns det utrymme att ta på sig ledaransvar.

Om organisationen
Röda Korsets Ungdomsförbund är ett av Sveriges största ungdomsförbund där fokuset är att barn och unga ska ha en trygg vardag, där deras rättigheter tas tillvara. Uppsalas lokalförening är en av förbundets största med cirka 1700 medlemmar. Vi finns i barn och ungas vardag, med frukostklubbar på morgnarna, och läxhjälp samt chattverksamhet på kvällarna. Vi driver också ungdomspolitiska frågor genom vår påverkansgrupp. Som engagerad blir du del av en stor humanitärpolitisk organisation som har ambition att stärka ungas röst i samhället. 

Minsta åtagande

Vi ser att du kan bemanna minst två pass per månad. Då vi är ett ungdomsförbund är maxåldern 30 år för våra volontärer.

När och var sker uppdraget

Som volontär förväntas du vara med på serveringarna på måndag morgon vid Gottsundaskolan.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen